Egy új szabadalom, ami az iPhone-ból MacBookot csinálna

Apple Hírek   |   2017.03.25 - 14:28   |   Írta: Zoltan C   |   6292
25. márc Egy új szabadalom, ami az iPhone-ból MacBookot csinálna

Furcsa szabadalmat nyújtott be tegnap az Apple.

Ezzel az új almás dokk-kal a jövőbeli iPhone-t vagy iPad-et könnyedén MacBookká alakíthatnánk. Az ötletet bővebben elmagyarázó szabadalmi kérelmet csütörtökön hozta nyilvánosságra a kaliforniai cég, ebben egy ultravékony notebookba van beleépítve egy iOS készülék, ami adja a szoftvert és az energiát is.

Nem teljesen új az ötlet, láttunk már olyan dokkokat, amelyek okostelefonokat vagy tableteket laptopokká alakítanak. Viszont minket Apple fanokat igazán lenyűgözhet, hogy végre az Apple is felfedezi magának ezt a lehetőséget. Ez lenne a jövő az almás kütyük számára? Szinte lehetetlen megválaszolni ezt a kérdést, mindenesetre az ilyen "kettő az egyben" hibrid megoldások népszerűsége töretlenül nő, és ezen a vonalon is felvehetné a versenyt az Apple a Microsoft, Dell és HP hármassal. 

A beadványban a MacBooknak tűnő dolgot nagyon homályosan "elektronikus kiegészítő eszköz"-nek nevezik. Van saját billentyűzete, videókártyája, portjai, de hiányzik a RAM, processzor és a szoftver. Mindezt feltehőleg egy iOS eszköz adná.

Lenne saját kijelzője is az egységnek, de ha az iPadet csatlakoztatjuk, akkor annak a kijelzőjét használná ez a hibrid eszköz. iPhone csatlakoztatása esetén, a telefon a billentyűzetbe kerülne és trackpadként szolgálna.

Furcsa ez, hiszen az Apple már többször leszögezte: az iPad és a Mac két teljesen külön dolog, teljesen különböző igényekre. Éppen ezért is igyekeztek például a Smart Keyboarddal és az Apple Pencillel még inkább megerősíteni az iPadet, mint önálló terméket.

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikk:
Surface Book: az Apple előbb is megcsinálhatta volna?
A Microsoft letámadja az Apple-t


Kommentek megjelenítése