Az App Store miatt perelhetik az Apple-t

Apple Hírek   |   2017.01.16 - 17:15   |   Írta: SzavaRicsi   |   2763
16. jan Az App Store miatt perelhetik az Apple-t

És valószínűleg perelni is fogják.

Az Apple az iOS applikációk piacának monopolizálása miatt perelhető, jelentette ki nemrég az Amerikai Egyesült Államok fellebbviteli bírósága.

Az ügy neméppen újkeletű. 2012 óta támadják a cupertinóiakat azzal, hogy kisajátítják ezt a piacot, amellyel egyben nagyobb árakat is generálnak. Ugyan tényleg nem lehet máshonnan beszerezni az almás telefonok alkalmazásait, az Apple azzal védekezett, hogy ettől függetlenül a virtuális áruházban nem tőlük, hanem a fejlesztőktől vásárolnak.

Eddig a vita arról folyt, hogy a felhasználók egyáltalán perelhetik-e emiatt a tech céget, azonban a mostani döntés miatt már jobban aggódhat az Apple.

Az egyértelmű cél az lenne, hogy meggyőzzük az Apple-t, hogy bárhol vásárolhassunk applikációkat. Ez megnyitná a versenyt, amely segítene lejjebb szorítani az árakat.” – mondta az iPhone-os közösséget képviselő ügyvéd, Mark C. Rifkin a Reuters riporterének. A másik működő rendszert abban látnák, ha az almás cég kártérítést fizetne a vásárlóinak a magas árak miatt.

Fontos megjegyezni, hogy az App Store lényege nem csupán az, hogy az Apple levehesse a részét minden vásárlásból, hanem az ott lévő applikációk minősége és biztonsága is többségében garantált. Minden alkalmazás felügyelése nem lehet kis munka az Apple szakemberei számára, ezért nem csoda, ha valamennyi jutalékot várnak a felügyeletért.

Kapcsolódó cikek:
Az App Store az igazi aranybánya, nem a Play Store
400 milliós bírságot fizetett volna ki a Samsung az Apple-nek, de…



Kommentek megjelenítése