Újévi rekordok az App Store-ban

Apple Hírek   |   2017.01.06 - 11:00   |   Írta: Pausch Rita   |   2040
06. jan Újévi rekordok az App Store-ban

240 millió dollárt költöttek el a felhasználók újév napján az Apple alkalmazás-áruházában!

Míg a termékeknél bizony előfordul a csökkenő kereslet az almás cég háza táján, addig a szolgáltatások bevételei stabilan felfelé ívelnek.  

Az Apple idén boldogan kezdte az újesztendőt, január 1-én ugyanis az App Store történetének legsikeresebb napját zárta. Ez azonban csak a korona volt a szintén rekorder ünnepi szezon után. Ám nem az Alma az egyetlen nyertes az ügyben! Az alkalmazás-fejlesztők is örülhetnek. 2016-ra a cupertinói cég 20 milliárd dollárt fizetett ki nekik, ami 40 százalékkal több annál, amit 2015-ben kerestek.

Az App Store 2008-as debütálása óta az app fejlesztők több mint 60 milliárd dollárral gazdagodtak az Apple eszközökre fejlesztett szoftvereik nyomán. Az Apple nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a fejlesztők erőfeszítéseinek köszönhető az újévi meglepetés is, valamint egy Phil Schillertől származó idézetben külön köszönetet is mondanak nekik.

„Szeretnénk megköszönni a fejlesztők közösségének azt a számtalan innovatív alkalmazást, amit készítettek – az eszközeinkkel együttműködve – igazán segítenek gazdagítani az emberek életét.”

A január 1-én bejövő 240 millió dollár a legtöbb, amit valaha is egy nap alatt keresett az App Store. Ám a december hónapban befolyó 3 milliárd dollár sem ad okot panaszra.

A Nintendo, decemberben megjelent, Super Mario Run játéka szintén büszkélkedhet egy rekorddal. 40 millió letöltésnél tartott mindössze 4 nappal a megjelenését követően, és globálisan a legtöbbet letöltött alkalmazás volt karácsonykor és újév napján. Az olasz csőszerelő egyébként is a világ 10 legtöbbet letöltött alkalmazása listán szerepel, igaz a Pokémon Go bitorolja az első helyet.

Az App Store összesen 155 országban elérhető és jelenleg 2,2 millió alkalmazást kínál a vásárlóknak. Ez a szám 20 százalékkal növekedett az egy évvel korábbihoz képest. A legnagyobb piacot az Amerikai Egyesült Államok, Kína, Japán és az Egyesült Királyság jelenti. A felsorolt országok közül a kínai piac nagyjából 90 százalékkal növekszik évről évre.   

Forrás: Apple

Kapcsolódó cikk:
Megújul az App Store
Így változott az Apple bevétele 2000 óta
Őszi nagytakarítás készül az App Store-ban



Kommentek megjelenítése