Elindult a hivatalos Touch Disease javítási program

Apple Hírek   |   2016.11.22 - 02:00   |   Írta: Zoltan C   |   5214
22. nov Elindult a hivatalos Touch Disease javítási program

Nem volna baj, ha ingyen lenne a javítás, ha már úgyis tervezési/gyártási hibáról van szó... Mindenesetre, igen jó manager Tim Cook!

Elindította az Apple hivatalos javítási programját, ami a "Touch Disease"-ben érintett iPhone 6 Plus-okra terjed ki. Ennek a gyártási hibának "köszönhetően", jó néhány iPhone 6 Plus érintőkijelzője vált tetszhalottá. A "betegség" klasszikus tünete a képernyő felső részén megjelenő villogó, szürke sáv.

Röviden, az iPhone 6 és 6 Plus sorozatban az érintőkijelzőt kezelő chip úgy van az alaplaphoz forrasztva, hogy nem veszi körbe semmiféle védelem, szemben a régebbi modellekkel. Emiatt valóban nagyobb eséllyel reprodukálható a hiba olyan készülékek esetében, amelyeket rendszeresen nagyobb fizikai behatás ér. Jóllehet, dokumentáltan számos iPhone 6-nál is fellépett ez a hiba, ezek ügyében az Apple jelenleg még hallgat.

Az Apple szerint, azok az iPhone 6 Plus-ok produkálhatják a meghibásodást, amelyeket többször, kemény felületre ejtettek. Nem túl meglepő módon, azzal már nem igen foglalkozik a cég, hogy földhöz verni sem kell egyszer sem a készüléket, a hiba mégis előjöhet. Ahogyan ezt a lentebb található videóban szépen el is magyarázzák nekünk maszek Apple szervízesek. Megmosolyogtató mindezek tükrében, hogy 149 dolláros fix javítási költséget állapított meg az Apple az érintett iPhone 6 Plusz tulajoknak. Legalább, azoknak akik eddig már többet költöttek a javításra hivatalos szervízben mint 149 dollár, visszatérítik a pénzét.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése