119,6 millió dolláros Apple győzelem a Samsunggal szemben

Apple Hírek   |   2016.10.10 - 06:30   |   Írta: Zoltan C   |   5257
10. okt 119,6 millió dolláros Apple győzelem a Samsunggal szemben

Csúsztassa el a feloldáshoz!

Az Amerikai Egyesült Államok Fellebbviteli Bírósága ismét az Apple-nek adott igazat, ezúttal a "csúsztassa el a feloldáshoz" (slide to unlock) néven ismert ügyben.

8-3 arányban nyerte meg magának a cupertinói cég az esküdteket, ezáltal életbe lépett a már korábban is megítélt 119,6 millió dolláros szabadalmi jogsértésért járó kártérítés.

Ez az ügy arra fókuszált, hogy vajon a Samsung jogtalanul használta-e az Apple szabadalommal védett "slide-to-unlock", az autokorrekt , illetve a telefonszámok okos felismerését szolgáló funkcióit. A bíróság ítélete a kártérítési összeg növelését is kilátásba helyezte, attól függően, hogy szándékos volt-e a Samsung szabadalomsértése. Továbbá semmisnek mondta azt a februári ítéletet, melyben két Apple szabadalmat is érvénytelennek minősítettek. Az indoklás szerint az előző ítélet azért volt rossz, mert a tárgyalási jegyzőkönyvben nem szereplő információkra támaszkodott.

Hiába most a győzelem, a háború vége még messze. Most ezzel talán egy már öt hosszú éve húzódó ügy végére tehetünk pontot, de jövő héten máris újra fegyvert foghat az amerikai és a koreai techóriás jogi osztálya: az amerikai Legfelsőbb Bíróság fogja vizsgálni az Apple egy Samsung elleni beadványát.

Forrás: applerider.com / cultofmac.com


Kommentek megjelenítése