600 millió dolláros tárhely üzlet az Apple és a Google között

Apple Hírek   |   2016.03.18 - 04:22   |   Írta: Zoltan C   |   1979
18. márc 600 millió dolláros tárhely üzlet az Apple és a Google között

Virágzik a felhő biznisz.

Úgy tűnik még szorosabbra fűzi viszonyát az almás cég a hol barát, hol ellenség Google-lel; az iCloud eddig az AWS-en (Amazon Web Services) pihenő részét áttehetik a Google Cloud Platformra. A hírek szerint ez a művelet valahol a 400-600 millió dolláros tartományba fog fájni az Apple-nek. Ez durván a kétszerese annak, amit a Google tavaly összesen keresett a felhő alapú tárhely bizniszén ‒ teljes bevételként, ne nyereségként értsük ezt!

Egészen mostanági az Apple elsősorban az AWS-t használta felhőszolgáltatásai tárhelyeként. Ezen kívül magáénak tudhat még az iCloud kapacitásából valamicskét a Microsoft Azure és az Apple saját adatközpontjai. Jelenleg még nem teljesen világos miért tervezhet ilyen lépést az almás cég, hiába állítja több forrás is, hogy a Google felhő csapata nagyon üzletelős kedvében van. Mindenesetre, rámentek a legnagyobbak leigazolására az biztos. Februárban megszerezték a Spotify aláírását is.

De ne legyenek még azért a Google fanok túl elbizakodottak! Az Apple-nél bevallottan nagy erőkkel folyik a saját felhő szolgáltatás megerősítése, a projekt jelenleg a "McQueen" kódnév alatt fut. Például hamarosan nyílik még három új Apple adatközpont, ezzel a cupertinói cég még nagyobb önállóságot nyer másoktól. Más szóval, a Google Cloud Platform csak egy "pisiszünet" a hosszú úton, míg az Apple eléri végső célját.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése