Megvan a véleménye az FBI-ról az Apple sztárügyvédjének

Apple Hírek   |   2016.03.01 - 07:00   |   Írta: Zoltan C   |   2285
01. márc Megvan a véleménye az FBI-ról az Apple sztárügyvédjének

Szerinte, ha cége teljesítené az FBI kérést, az már a rendőrállam előszele lenne.

Ted Olsont, az ügyvédlegendát, szerezte meg az Apple magának, hogy képviselje ügyét az FBI ellen.

Olson egy interjúban fejtette ki, szerinte miért teremtene rossz precedenst, ha az FBI javára döntene a bíróság. Röviden: rendőrállamot és sorozatosan feltört iPhone-okat vizionál. Szerinte felszaporodnának az olyan szövetségi és helyi állami bírósági döntések, amelyek iPhone-ok feltöréséről szólnak, és azokban talált adatok felhasználhatóak lennének a tulaj ellen. Olson szerint ezzel az a legnagyobb probléma, hogy a helyi bíróságok legtöbbször maximum csak sejthetik, hogy nyomozati szempontból fontos infó van egy-egy készülékben, így pedig óhatatlanul feleslegesen sérülne az emberek magánélete és bármelyik "kis, állami bíró" rendelkezhetne akár úgy, hogy "ezt és ezt kell megépítenie az Apple-nek, amivel még jobban megfigyelhetjük az embereket".

Továbbá az ügyvéd elmagyarázta, hogy az Egyesült Államok alkotmánya  világosan korlátozza meddig ütheti bele az orrát a kormány az emberek privát szférájába.

De meddig mehet el ez az ügy? A sztárügyvédnek természetesen erre is volt válasza: az ügy vége még nagyon-nagyon messze van és elképzelhetetlennek tartja, hogy az Apple szembeszálljon a Legfelsőbb Bíróság ítéletével. Persze, ha egyáltalán eljut odáig az ügy.

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikkek: Az FBI szerint az Apple túl jól titkosít

Tim Cook akár börtönbe is kerülhetne az FBI botrány révén




Kommentek megjelenítése