Touch ID alapú és hangazonosításra vált a brit bank

Apple Hírek   |   2016.02.22 - 20:24   |   Írta: Máté Gergő   |   2400
22. feb Touch ID alapú és hangazonosításra vált a brit bank

A HSBC Bank a Siri fejlesztőjével dolgozik együtt.

Erősebb biztonság

A HSBC a Touch ID és hangfelismerési szoftver bevezetését tervezi az Egyesült Királyságban lévő bankokban, a hagyományos jelszavas és biztonsági kérdéses rendszert kívánják lecserélni. A BBC értesülései szerint az új azonosítási rendszer már a következő néhány héten belül debütálhat a First Direct-nél, a HSBC UK leányvállalatánál. Ez egy éles teszt lesz, mielőtt a 15 millió HSBC-s ügyfélnél is bevezetnék. Francesca McDonagh igazgató állítása szerint ez lesz az Egyesült Királyság legnagyobb hang és biometrikus biztonsági technológiai tervezete. A Touch ID és hangalapú azonosítás egyben gyorsabb hozzáférést is biztosít a felhasználók számára, mint a szokásos jelszó alapú technológia.

Nem gond, ha megfáztunk

A Touch ID ujjlenyomat olvasója az iPhone és iPad készülékek sajátossága. A HSBC a Nuance Communications-ra bízta a szükséges fejlesztések elkészítését, ez a vállalat áll az Apple Siri virtuális asszisztense mögött. Egy előre felvett hangminta alapján fog működni az azonosítás (100 egyedi vizsgálati érték alapján). A HSBC elmondása alapján az azonosítás akkor is működik, ha a felhasználó megfázott.

Néhány másik bank is hasonló technológiákat alkalmazott, az Atom Bank viszont arcfelismerő szoftvert vezetett be. A HSBC módszere lehet az első ujjlenyomat és hangazonosító rendszere az Egyesült Királyságban. 

Forrás: theverge.com

 


Kommentek megjelenítése