Sony: 2016-ban már minden komoly okostelefon gyártó kettős lencsét fog használni

Apple Hírek   |   2016.02.04 - 15:08   |   Írta: Zoltan C   |   1524
04. feb Sony: 2016-ban már minden komoly okostelefon gyártó kettős lencsét fog használni

Nagy a hírverés az idén ősszel esedékes iPhone 7 kamerája körül, ezzel kapcsolatban szólta most el magát a Sony pénzügyi igazgatója, Kenichiro Yoshida.

Yoshida úr a cég tegnapelőtt tartott pénzügyi beszámolóján említette meg, hogy cége dupla lencsés kamera platformjai megtalálhatóak lesznek az összes komoly okostelefon gyártó készülékében. Joggal merül fel bennünk, hogy minimum az Apple-re is gondolt a Sony fejes.

Mostanában nagyon pörög a dual-lens kamerával szerelt iPhone 7 sztorija. Állítólag ezért is vásárolta fel az Apple az ezzel foglalkozó izraeli LinX céget. Lehetséges kombó lehet egy olyan rendszer, amely a Sony lencséjét és a LinX szoftverét ötvözné. A szoftvernek köszönhetően sokat javulna a zoomolás, a képek mélysége és a kevés fényben lőtt képek minősége.

Érdekes módon, más, kissé perifériára szorult gyártók, mint a HTC vagy a Lenovo már piacra dobtak okostelefonokat kettős lencsével ellátott kamerával. Az Apple-ről még csak annyit tudunk biztosan, hogy bekéretett mintákat kínai és taiwani gyártóktól is. Az új kamera technológia valószínűleg csak az iPhone 7 Pluszban lesz elérhető - majd más modelleken is elterjedhet 2017 folyamán, amikorra Yoshida is teszi a technológia széleskörű elterjedését.

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikk: iPhone 7 : Dual Kamera?


Kommentek megjelenítése