Az Apple Car nyílt titok Elon Musk szerint

Apple Hírek   |   2016.01.13 - 09:40   |   Írta: Máté Gergő   |   1368
13. jan Az Apple Car nyílt titok Elon Musk szerint

A Tesla alapítója biztos benne, hogy az Apple komolyan veszi a projektet.

"Nyilvánvalóan" az autóipar meghódítása a cupertinói vállalat célja. A BBC-nek adott interjúban Musk kifejti a véleményét a témáról:

"Nagyon nehéz elrejteni valamit, ha mérnökök ezrei dolgoznak rajta" - mondta. 

A Tesla-nál nem ellenséget, vagy fenyegetést látnak az iPhone készítő vállalat szárnypróbálgatásában, sokkal inkább rokonlelkeket, akik szeretnének egy új elektromos csodát alkotni. 

"...az Apple Car bővíti az iparágat. A Tesla fő célja nem változott: a legvonzóbb elektromos autókat szeretnénk kínálni, miközben más vállalatok elektromos megoldásait is támogatjuk" - vélekedett.

De milyen lesz az Apple autó? Musk nem akart találgatásokba bocsátkozni, ezért egy könnyen emészthető példával élt: "Hosszútávon senki nem vásárol majd olyan autót, ami nem önvezető... Egy olyan autó, ami nem képes önvezetésre a lovak helyzetéhez lesz hasonló - tarthatsz lovat és igénybe veheted szentimentális okokból, de nem a hétköznapokban".

A múltban többször elhangzottak pletykák az almás autó önvezetési funkciójával kapcsolatban, Musk is ezekből merített. Úgy tűnik a jövő közlekedése egyre izgalmasabban alakulhat.

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikk: Ütős lett az Apple Car koncepció


Kommentek megjelenítése