Szakmailag elismerik a Steve Jobs-filmet

Apple Hírek   |   2016.01.05 - 20:42   |   Írta: B Ádam   |   1532
05. jan Szakmailag elismerik a Steve Jobs-filmet

Jelölések és elismerések övezik a film útját.

A Danny Boyle és Aaron Sorkin által rendezett filmnek idáig elég vegyes a megítélése. Habár a kritikusok elismerően nyilatkoznak az alkotásról (bár itt is vannak fanyalgók), a nézők körében már sokkal jobban megoszlanak a vélemények. A bevétel sem úgy alakul, ahogyan azt a készítők elképzelték, hiszen hiába tekintették meg rengetegen a filmet a limitált játszás során, a széleskörű debütáláskor csúnyán elhasalt.

Mindezek ellenére az illetékesek nem hagyják figyelmen kívül a filmet, amely a Palm Springs-i Nemzetközi Filmfesztiválon nyert nemrég egy díjat. Még pontosabban a főszereplőt alakító Michael Fassbender, aki érdekes felfogásban, de nagyszerűen keltette életre az Apple egykori vezérigazgatóját.

Korábban a film begyűjtött négy Golden Globe-jelölést is, Fassbender a legjobb férfi, Kate Winslet pedig a legjobb női főszereplő címre esélyes, Aaron Sorkin a legjobb forgatókönyvre pályázik, ráadásul a legjobb eredeti filmzene kategóriában is ott van a jelöltek között a mű. A győztesek kilétére január 10-én derül fény, míg négy nappal később már itthon is megnézhetjük a filmet.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése