Felhasználókat zaklat az Apple?

Apple Hírek   |   2015.12.15 - 21:12   |   Írta: Máté Gergő   |   2380
15. dec Felhasználókat zaklat az Apple?

Sokan jelezték, hogy az Apple reklámokkal kezdett bombázni.

Vegyél egy jobb iPhone-t!

Twitter-en és a Reddit-en megjelent beszámolók alapján az almás vállalat azt akarja, hogy újabb eszközre váltsunk. Ezekkel a reklámokkal az App Store-on találkoztak és a hirdetés egy iPhone 6s képét tartalmazta, továbbá felajánlotta a továbblépést ("skip"), az áttekintést ("learn more"), és a beszerzést ("upgrade now"). A felhasználók az iOS 9.2 telepítése után figyeltek fel erre iPhone 5s vagy régebbi készülékeken. Egy Twitter megosztás pedig arról árulkodik, hogy iPhone 6s készüléket használva is kaphatunk ilyen reklámot.

Nem kértük

Az érintett felhasználók többsége szerint a reklám abszolút ellenkezik az Apple eddigi ígéreteivel. Az Apple Insider fórumán a következő bejegyzést írta egy vásárló: "az egész olyan, mintha egy alsó-kategóriás/alapmodellnek számító autó vásárlása után a kézikönyvbe pillantva azt látnánk, hogy a csúcsmodellt ajánlja". Mások szerint csak egy bevett almás szokást láthatunk: a saját termékükben hirdetnek egy terméket. Ebben végül is igazuk van, hiszen az iTunes évek óta ilyen reklámokkal bombáz minket és az Apple Music ebben még profibb. John Gruber Apple blogger szerint a vállalat új hirdetése viszont "faragatlan".

Frissítés: Az iOS felhasználók a Reddit-en tiltakoztak az Apple reklámkampánya ellen, véleményük szerint ugyanis elfogadhatatlan, hogy miközben a konkurens kereső és hirdető óriás Google nem erőltet hasonló reklámokat, addig az almás vállalat ezt megengedi magának.

Forrás: theverge.com




Kommentek megjelenítése