Fontos tartalmak tűnnek el iPhone 6s-en iCloud visszaállítás után

Apple Hírek   |   2015.11.16 - 20:32   |   Írta: Máté Gergő   |   1411
16. nov Fontos tartalmak tűnnek el iPhone 6s-en iCloud visszaállítás után

Sok felhasználó tapasztalta, hogy eltűntek az üzenetei és a hívásnaplói.

Lukas a felhő?

Az Apple támogatói fórumait elárasztották az ezzel kapcsolatos bejelentések az AppleInsider hírei szerint. Személyes beszámolók tucatjai erősítik meg, hogy az iOS készüléken tárolt hívásnaplók és üzenetek mellett a Health (Egészség) applikáció adatok és a Safari böngésző információk is eltűnnek.

Többnyire olyan felhasználók panaszkodtak, akik iOS 9.0.1 (és újabb) rendszerre frissítettek, de sokan az iCloud visszaállítás közben szembesültek a sérült fájlokkal.

Felemás megoldás

A probléma eddig ismert egyetlen elkerülési módja, ha mindkét telefonunkat (a régit és az újat is) frissítjük iOS 9.1-es rendszerre és ezután visszük át az adatainkat iCloud-on keresztül. Csak ekkor lehetünk teljesen biztosak az eredményben.

Emellett persze csinálhatunk az iTunes-al is mentést, ami szintén egy biztonságos módszer, de ne feledjük el, hogy ez lokális megoldás és nem felhőben tárolódnak az adataink.

Az Apple támogatói csapata tájékoztatta az ügyfeleket arról, hogy tudnak a problémáról és megkezdték az elhárítását (de hivatalos megoldás még nem létezik).

Forrás: appleinsider.com


Kommentek megjelenítése