iPhone 6s a Surface Pro 3 mögött: Benchmark teszt

Apple Hírek   |   2015.11.03 - 01:28   |   Írta: Zoltan C   |   4625
03. nov iPhone 6s a Surface Pro 3 mögött: Benchmark teszt

Komoly benchmark őrületet tartottak az AnandTech-nél. Alaposan kivesézték az iOS, WIndows és Android rendszerek krémjének számító eszközöket, az eredmények pedig tanulságosak.

Az Apple iPhone 6s-e összesítettben második helyen végzett a maga 27646 pontjával a Microsoft Surface Pro 3-asa mögött, aminek 48173 (!) pontot sikerült gyűjtenie. Említésre érdemes még a Xiaomi Mi Note Pro 26705 pontja és a Google Nexus 9 25601 pontos teljesítménye is.

Mielőtt az almafikazók kárörvendeni kezdenének, a 6s és 6s Plus azért elvitt pár kategóriát. Ilyen kategória volt az akkuidő, böngészés sebessége és a memóra írási/olvasási sebesség. Nem akárkiket hagytak maguk mögött, az fentebb említetteken kívül a ringbe szállt még: iPhone 6 és 6 Plus; Huawei Ascend Mate 7; HTC One M9; Samsung Galaxy S6 Edge Plus, S6 és S5.

Lássuk először a manapság sokat szidott akkuidőt. Ebben a tesztben az aktív Wifi hálózatra csatlakozott készülék akkuidejét mérték, itt 13,72 pontot ért el az iPhone 6s a lehetséges 15-ből.

Aztán itt a memóri írási/olvasási sebesség teszt. Itt bizony csúnyán el lett kenve a mezőny szája:

A random memória  írás/olvasás tesztben mondjuk azért már kiegyenlítettebb volt a csata:

Számomra talán a legérdekesebb, sokatmondóbb adat a böngészési élményre vonatkozó. Mivel folyton jövés-menésben vagyok és persze ilyenkor kell valamit gyorsan megnézem a neten, a böngészési sebesség talán elsődleges szemponttá is vált telefonvásárláskor. Megkockáztatom. vagyunk még így ezzel páran. A szóban forgó tesztben természetesen ezt is górcső alá vették, itt már-már kellemetlenül nagy előnyben a 6s Plus:

Végül pedig az összpontszámok:

Forrás: ibtimes.co.uk

MentésMentésMentésMentésMentésMentés


Kommentek megjelenítése