234 millió dollárt nyert a Wisconsin-Madison az Apple ellen

Apple Hírek   |   2015.10.18 - 16:56   |   Írta: Máté Gergő   |   1805
18. okt 234 millió dollárt nyert a Wisconsin-Madison az Apple ellen

Az almás vállalat kevesebbet köteles fizetni, mint amennyire az egyetem számított.

A Reauters információi alapján az eredetileg igényelt 400 millió dollár helyett "csak" 234 milliót kell fizetnie az Apple-nek, ami még így is a legmagasabb büntetés a cupertinói vállalat történetében. Korábban beszámoltunk róla, hogy Willam Conley bíró szerint akár 862 millió dollárra is perelhetik az Apple-t.

A dolgok még sokat változhatnak, hiszen a jogi történések igen fordulatosak: az Apple például az év elején elvesztett egy 532.9 millió dolláros szabadalmi pert, de a határozatot később érvénytelenítették. Legalább ilyen bizonytalanok a megnyert ügyek: az Apple 930 millió dolláros Samsung elleni győzelmét lecsökkentették. 

Nehéz megjósolni a University of Wisconsin-Madison szabadalmi csoport (WARF) perének kimenetelét. A bíróság igazat adott abban, hogy az iPhone 5s, iPad Air és iPad Mini 2 esetében az Apple valóban használta a kérdéses technológiai szabadalmat, ám a kártérítési költség mértékét lecsökkentették, mivel "nem szándékos jogsértést" állapítottak meg. Ráadásul az Apple valószínűleg nem nyugszik bele a helyzetbe és fellebbezést fog eszközölni.

Forrás: theverge.com




Kommentek megjelenítése