Rejtett iOS 9 újítások

Apple Hírek   |   2015.09.17 - 10:46   |   Írta: Zoltan C   |   8148
17. szept Rejtett iOS 9 újítások

Rengteg iOS 9 újítás a részletekben, finom beálíltásokban bújik meg, ahova az átlag felhasználó nem feltételenül kattint. Ilyen újdonság a Low Power Mode, új biztonsági beállítasok, helytakarékoskodás az appokkal és iOS frissítésekkel.

Akkuidő

Az operációs rendszer optimalizációjával képes az Apple plusz egy órát nyerni nekünk. Mostantól, ha fejjel lefelé van a telefonunk és értesítést kapunk, akkor nem fog felvillanni képernyőnk - teljesen felesleges is volna. Továbbá itt van nekünk a Low Power Mode, ami még három órát nyerhet a felhasználónak. Egyszerű és kézenfekvő elven működik az új funkció: visszavesz a teljesítményből és kikapcsol egy-két funkciót. Például az emailek folyamatos begyűjtését, háttérben futó app frissítést, effekteket és az animált háttereket. Benchmark tesztek szerint Low Power Mode esetén a hardver teljesítmény körülbelül 60%-ára csökken. E két hatás már segíthet túlélni a buliból hazajutást..

Biztonság

Az iOS 9 erősen ajánlani fogja nekünk a 6 számos jelkód használatát. Persze továbbra is lehetőségünk lesz megragadni a 4 karakteresnél. Mondjuk, 6 karakterrel az eddigi 10 ezer helyett már egy millió kombináció lehetséges.

Frissítések mérete

Az iOS 9 installációs mérete jelentős visszavágást jelent az eddigiekhez képest: csupán 1,3 gigabájtról van szó. Mind a letöltéshez, mind pedig csak a telepítéshez szükséges tárhely mérete jelentősen csökkent. Ezáltal sokkal több olyan felhasználóhoz juthat el a legújabb oprendszer, akiknek 16 gigás iOS készülékük van.

Azoknak, akiknek így sincs elég tárhelye a frissítéshez, kitalált az Apple egy automatikus app törlő/reinstalláló szolgáltatást. Egy felugró ablak fel fogja kínálni nekünk, hogy ideiglenesen töröljünk pár kiválasztott appot, ezáltal helyet teremtve a letöltéshez.

App karcsúsítás

Mostantól a harmadik feles appok fejlesztőitől is kisebb installációs méretet követel az Apple, köszönhetően az "App Thinning"-nek nevezett funkciónak. Az App Thinning funkcióval az egyes készülékekre optimalizált funkciók és fájlok töltődnek csak le.

Például egy iPhone-ra letöltött apphoz nincs szükség az iPad összetevőkre, így azok nem lesznek letöltve mostantól. Helló gyorsabb install, gyorsabb betöltődés és leginkább több szabadon maradó tárhely!

A legizgalmasabb része a dolognak talán a csak szükség szerint letöltődő összetevők, például képek, hangfájlok. Egy játék későbbi pályáit például csak akkor szedi le az app, amikor már odaértünk.

Metal

A Metalnak köszönhető a CPU és GPU jobb teljesítménye. Mindez még zökkenőmentesebb görgetést, szebb animációkat, gyorsabban töltődő weblapokat és általában gyorsabb renderelést ígér.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése