Tim Cook véleménye a 3D Touch-ról, a „Hey Siri” botrányról és még sok minden másról

Apple Hírek   |   2015.09.16 - 15:13   |   Írta: Érci Viktória   |   1855
16. szept Tim Cook véleménye a 3D Touch-ról, a „Hey Siri” botrányról és még sok minden másról

A legfontosabbnak a mi boldogságunkat tartja, szóval hamarosan törölhetőek lesznek az Apple alapértelmezett alkalmazásai.

A BuzzFeed villáminterjút készített Tim Cookkal, aki a Vele töltött 20 perc alatt meglehetősen érdekes részleteket osztott meg az applikációkról, a 3D Touch-ról, és úgy összességében az Apple-ről.

Végre törölhetőek lesznek az Apple alapértelmezett alkalmazásai is:

„Vannak olyan appok, amelyek az iPhone rendszerének működésében is fontos szerepet játszanak. Ha törölnénk őket, már nem szuperálna úgy a telefon. Vannak más applikációk, amik nem ilyenek. Szerintem találunk rá módot, hogy idővel végre törölhessük az utóbbi kategóriába tartozó alkalmazásokat. Nekünk az a célunk, hogy a vásárlóink elégedettek legyenek, tehát ha erre van igény, akkor találunk rá megoldást. „

Cook sosem jelenti be előre, mikor tesz látogatást egy-egy Apple boltban:

„Én szinte sosem jelentem be előre, hogy megyek. Nagyon ritka, hogy bárkinek is szólnék róla. Viszont mindig megpróbálom meglátogatni az üzleteinket, ha új városba utazom. Ezt nagyon fontosnak tartom.”

A „Hey Siri” –vel kapcsolatos adatvédelmi aggályok alaptalanok:

„Először is: a Te döntésed, hogy akarod-e a Hey Siri-t, vagy sem. De hogy eloszlassam a kételyeket tisztázzuk, hogy az információkat a telefon tárolja, az Apple-nek nincs hozzáférése. Tehát az esetlegesen felmerülő adatvédelmi aggályoknak nincs semmiféle alapja. Az információk egyedüli tulajdonosa a telefon birtokosa, aki saját maga titkosíthatja jelkódját."

A 3D Touch a 6S legjobb tulajdonsága:

„Én személy szerint úgy gondolom, hogy sorsfordító előrelépést jelent a 3D Touch. Én magam is örömömet lelem hatékonyságában, hisz rengeteg e-mailt futhatok át vele pillanatok alatt. Tényleg rendkívül meggyorsítja a navigációt az alkalmazások között, és azokon belül is.”

Az Apple elérhetővé teszi az új funkciókat, amint azok készen állnak rá:

„Semmilyen újdonságot sem tartunk vissza. Nem azért dolgozunk annyit a fejlesztéseken, hogy aztán csak álljunk fölöttük, nézegessük őket, és azt mondjuk, hogy majd legközelebb. Inkább mindent beleadunk, és mindent közzé teszünk, ezzel is nyomást gyakorolva magunkra, hogy legközelebb valami még rendkívülibbet alkossunk.”

Tim továbbra is nagy iPad fan…

„Szerintem sokan vannak, akik sosem fognak számítógépet vásárolni. Ugyanis most tartunk azon a ponton, hogy az iPad-ek képesek mindarra, amit a legtöbb ember a számítógépén szeretne csinálni. „

De a Mac-et is szereti…

„És mások pedig –mint ahogy jó magam is -, vesznek egy Mac-et, ami továbbra is része marad digitális megnyilvánulásaiknak. Én úgy látom, hogy a Mac-nek kulcsfontosságú szerepe van az Apple életében, és hosszútávon egyre népszerűbb lesz. „

Forrás: CultofMac


Kommentek megjelenítése