Siri kontrollálná a hangpostánkat is

Apple Hírek   |   2015.08.03 - 15:20   |   Írta: Zoltan C   |   831
03. aug Siri kontrollálná a hangpostánkat is

A legújabb értesülések szerint 2016-ban hasznosabbá válik Siri mindig eddig bármikor.

Állítólag már tesztelés alatt áll egy új okos hangposta funkció - plusz még jó néhány egyéb újítás - amivel Siri meghallgathatná hangpostánkat, majd szöveges üzenetté formázná azt. Talán ez megfiatalítaná a hangposta funkciót is és újra divatossá válhatna a kétezres évek amerikai filmjeiből unásig mutatott szolgáltatás. Lássuk be, ma már nem hogy a fiatalok nem, de szinte senki sem használja ezt a funkciót. A szöveges üzenetek viszont sosem látott népszerűségnek örvendenek, és bizonyos korosztályokban ez az egyeduralkodó kommunikációs mód.

Az Apple iCloud Voicemail szolgáltatása is hozzájárulhat a "Siri élmény" fejlesztéséhez.  Például, partit szervezünk, de nem tudjuk felvenni a telefont. Beállíthatjuk Sirinek, hogy amikor hívnak minket bizonyos emberek, akkor azok milyen bizonyos infót kapjanak meg Siritől. Akit szeretném hogy jöjjenek, azok megkapják a parti pontos helyét és idejét, míg akit kevésbé kedvelek, azzal Siri közli, hogy külföldön vagyok.

Ez mind szép és jó, de ne várjuk még túlságosan. Elvileg az iOS 10-ben érkezhet mindez - ez legkorábban 2016-ban lehet esedékes. Plusz ott van még  Siri néha elég esetlen szövegértése diktálás közben - ezen sok munkája lesz még az Apple mérnökeinek.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése