Irán kapuit döngeti az Apple

Apple Hírek   |   2015.07.14 - 21:18   |   Írta: Máté Gergő   |   971
14. júl Irán kapuit döngeti az Apple

Húsz hónapnyi tárgyalás után az Egyesült Államok és Irán hivatalos egyezményt kötött.

A Wall Street Journal friss hírei alapján az Apple számára a piacnyitás egyértelműen a helyi szolgáltatókkal történő üzletkötést hozza magával. Hasonlóan az almás vállalathoz a General Electric is az elsők között szeretne betörni az iráni piacra.

Nem sok szeglete van a világnak, ahol az Apple még ne vetette volna meg a lábát, a Közel-Kelet viszont idáig ezek közé tartozott. A helyzet innentől gyorsan változhat: a felmérések szerint az iráni lakosság (80 millió fő) nagyon nyitott a nyugati márkák iránt. Ráadásul alig 11 millió iráni ügyfél rendelkezik mobilinternet kapcsolattal.

Néhány egyesült államokbeli vállalat már korábban megkezdte a kereskedelmet Iránnal. A Boing repülőgépekkel kapcsolatos kézikönyveket és grafikonokat értékesített a tavalyi évben, a Coca-Cola pedig két évtizede szállít üdítőket az Office of Foreign Assets Control engedélyével.

Még nem világos, hogy az Apple mikor kezdheti meg az iráni üzletet. A piac csak akkor nyílhat meg az európai és egyesült államokbeli cégek számára, ha az Irán elleni szankciók megszűnnek és erre leghamarabb jövőév elején lesz lehetőség.

Forrás: cultofmac.com

Kép forrása: gizmodo.com.au


Kommentek megjelenítése