Az Apple Pay már Angliában

Apple Hírek   |   2015.07.14 - 13:51   |   Írta: Pausch Rita   |   1864
14. júl Az Apple Pay már Angliában

Mától az Apple mobilfizetési szolgáltatása elérhető az Egyesült Királyságban.

Az Apple Pay közeledik, hiszen a mai napon hivatalosan is betette a lábát Európába azzal, hogy debütált az Egyesült Királyságban, kilenc hónappal az amerikai bevezetés után. Mától az angolok is használhatják az Apple mobilfizetési szolgáltatását. Talán egyszer csak elér már hozzánk is…

Az Apple Pay szolgáltatása tulajdonképpen abból áll, hogy a szerződött bankok kártyáit az Apple eszközzel párosítva regisztrálják, így a mobileszközökről anélkül lehet a kártyás fizetéseket végrehajtani, hogy a kártya fizikai formájában ott lenne, vagy kellene a művelethez.

Angliában, Skóciában, Wales-ben és Észak-Írországban már most 250 000 kiskereskedelmi egység elfogadja ezt az NFC technológián alapuló fizetési módot. A szerződött bankoknak és hitelkártya kibocsájtóknak hosszú a listája, de a mai naptól még nem elérhető mindnél az Apple Pay. Azok, amelyeknél mától bizonyosan elérhető már: American Express, MBNA, Nationwide, NatWest, Royal Bank of Scotland, Santander és az Ulster Bank.    

Szépséghibája az ügynek, hogy sok helyen csak a 20 font alatti tranzakciókhoz használható, de ez várhatóan még idén 30 fontra emelkedik.  Viszont az olyan üzletláncoknál, mint az Apple, Boots, H&M, Jack & Jones, Louis Vuitton, Marks & Spencer, Vodafone, Pandora, és még néhány nagyobb név, természetesen nincs ilyen limit.

Az eszközök, amelyek NFC képesek jelenleg az Apple-nél: iPhone 6 és 6 Plus, Apple Watch (párosítva az iPhone 6, 6 Plus, 5, 5C és 5S modellekkel), iPad Air 2 és az iPad mini 3.

Forrás: CultofMac
Képek forrása: Apple



Kommentek megjelenítése