Friss hírek érkeztek a jövő évi iPhone 17-ről

Almás Pletykák   |   2024.07.23 - 08:13   |   Írta: L Ferenc   |   32
23. júl Friss hírek érkeztek a jövő évi iPhone 17-ről

Lássuk, hogy melyek a legfrissebb pletykák a 2025-ös almás mobilokkal kapcsolatban.

Az Apple legutóbb tavaly ősszel jelentkezett új okostelefonokkal, ekkor került forgalomba a jelenleg is kapható relatíve olcsó iPhone 15, a korrekt áron nagykijelzős felhasználói élményt kínáló iPhone 15 Plus, a kompakt csúcsmobil iPhone 15 Pro és a mindent bele kategóriás nagyágyú iPhone 15 Pro Max. 

Nyílt titok, hogy ezen készülékek utódai, az iPhone 16, az iPhone 16 Plus, az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max idén ősszel fognak bemutatkozni, és bár egyelőre még ezen almás mobilok kapcsán is sok a bizonytalanság, már most javában folynak a találgatások az utódaikkal kapcsolatban. 

A legfrissebb pletykák szerint a 2025 őszén érkező új Apple telefonok közül az iPhone 17 végre LTPO technológiájú OLED érintőkijelzővel lesz felvértezve, vagyis ez lesz az első olyan nem Pro sorozatú készülék, mely megkaphatja a maximum 120 Hz-es frissítési sebességet. Jó eséllyel az Always-on Display támogatás is megérkezik az iPhone 17-re, bár egyes források szerint elképzelhető, hogy ez továbbra is megmarad a Prók kiváltsága. 

Az iPhone 17 "agya" várhatóan a vadonatúj A19 chipset lesz, mely 8 GB RAM társaságát fogja élvezni, ezzel szemben a drágább Pro modellekben a nagyobb teljesítményű A19 Pro processzor kerül majd, ráadásul nem kevesebb, mint 12 GB RAM-mal megspékelve. Utóbbi készülékek három darab 48 megapixeles kamera lesz, tehát a főkamera, a nagylátószögű modul és a telefotó kamera segítségével is lehetőség lesz ilyen nagy felbontásban fotózni.

Design tekintetében nem érdemes túl komoly változásokra számítani, azonban jól értesült források szerint jövőre érkezik egy teljesen új modell is. Ez az állítólag iPhone 17 Slim vagy iPhone 17 Ultra néven támadó újdonság a várakozások szerint friss külsővel és minden korábbinál vékonyabb készülékházzal debütál majd. 

Az idei új telefonok közül a legnagyobb és egyben legdrágább újdonság a 6,7 colról 6,9 colra nőtt kijelzőt felvonultató iPhone 16 Pro Max lesz, melynél eggyel kisebb és jelentősen olcsóbb az elődjéhez hasonlóan 6,7 colos paneles iPhone 16 Plus. A kis méretben abszolút csúcshardvert felvonultató iPhone 16 Pro esetében 6,1 colról 6,3 colra nő a képernyő mérete, a legolcsóbb és legkisebb újdonság, az iPhone 16 pedig változatlanul 6,1 colosnak ígérkezik. 

Tűzhöz közeli források úgy tudják, hogy az iPhone 16 sorozat összes készülékében, a legolcsóbbtól a legdrágább modellig mindben vadonatúj A18-as chipkészlet lesz tetten érhető. Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy az összes új mobil teljesen ugyanazt a teljesítményszintet fogja megugrani, hiszen könnyen elképzelhető, hogy az olcsóbb mobilokba némileg lassabb, a drágábbakba pedig kicsit gyorsabb chipset kerül majd. Amennyiben így lesz, akkor az iPhone 16 és az iPhone 16 Plus várhatóan kevesebb GPU magot vonultat majd fel, mind az iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max.  

Jól értesült források szerint az iPhone 16 egy 3561 mAh kapacitású akkumulátorból nyeri a működéséhez szükséges energiát, ami 6 százalékos előrelépést jelent az iPhone 15-höz képest. Az iPhone 16 Plus ezzel szemben egy mindössze 4006 mAh-s telepet rejt magában, ami furcsa módon 9 százalékos visszalépésről tesz tanúbizonyságot. 

2,5 százalékos kapacitásnövekedést követően az iPhone 16 Pro elvileg egy 3355 mAh-s telepet virít, az iPhone 16 Pro Max esetében pedig 5 százalékos előrelépést jelent a 4676 mAh-s jókora akkumulátor. 

Várhatóan szintén mind a négy 16-os iPhone-on tetten érhető lesz a jelenleg Project Nova fejlesztési kódnéven jegyzett vadonatúj Capture Button, mely kapacitív gomb a készülékek jobb oldalára, a bekapcsológomb közelébe kerül. A Capture Button pontos működési elve egyelőre ismeretlen, mindenesetre egyes források szerint hasonló funkciók várhatók tőle, mint az iPhone SE-féle Home Buttontól. 

Mind a négy új almás okostelefonba érkezik továbbá a Project Atlas néven jegyzett új kapacitív Action Button. Utóbbi jelenlegi generációja az iPhone 15 Prón és iPhone 15 Pro Maxen debütált, az olcsóbb iPhone 15-ön és iPhone 15 Pluson nem található ilyen személyre szabható funkcionalitású gomb.  

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése