iPhone 13 Pro Max-et alázó kamera az új csúcs Xiaomiban

Almás Pletykák   |   2022.07.01 - 08:51   |   Írta: L Ferenc   |   7446
01. júl iPhone 13 Pro Max-et alázó kamera az új csúcs Xiaomiban

A kínai gyártó újdonságában a non-plus-ultra kategóriás almás mobilénál sokkal nagyobb szenzor található.

A Xiaomi legutóbb a tavasz elején rukkolt elő felsőkategóriás telefonokkal, melyek közül a 450 ezer forintos Xiaomi 12 Pro a legnagyobb tudású példány. Nem rossz készülék, de azért akadnak ennél nagyobb tudású mobilok, és ezzel értelemszerűen maga a gyártó is teljes mértékben tisztában van. 

Ennek jegyében hamarosan érkezik a Xiaomi igazi 2022-es csúcsmodellje, a július 4-én leleplezendő Xiaomi 12S Ultra. Ebben debütál a vállalat minden korábbinál nagyobb szenzort kapott főkamerája, melynek lelke a Sony vadonatúj 1 colos méretű IMX989 képszenzora. És hogy ezt a méretet el tudjuk helyezni valahova, a Xiaomi máris kiadott egy nagyon beszédes képet:

A felvételen bal oldalt látható az Apple aktuális csúcsmobiljának, az iPhone 13 Pro Maxnek a főkamerájában lévő 1/1,65 colos képérzékelő, melynél nagyságrendekkel nagyobb a jobb oldalt látható Sony IMX989 a maga kereken 1 colos méretével. A két véglet között található egyébként az 1/1,56 colos Sony IMX766 és az 1/1,28 colos Sony IMX707/700-as lapka. 

A képminőségre egyértelműen jó hatást gyakorol, ha egy kamerának a szenzora nagyobb méretű, ily módon ugyanis jelentősen nagyobbak lehetnek az egyes pixelek és még rossz fényviszonyok mellett is alacsony szinten tartható a képzaj. Ugyancsak örvendetes tény, hogy a kameraszettre nem kisebb cég, mint a német Leica adja áldását, most először a Xiaomi történetében. Emlékezetes, hogy a Leica egészen a közelmúltig egy másik kínai mobilgyártóval, a Huaweijel dolgozott együtt, azonban az amerikai-kereskedelmi háború negatív hatásai olyannnyira parkolópályára helyezték a Huaweit, hogy végül szakított a Leicával. 

Míg az iPhone 13 Pro Max kamerái mind 12 megapixeles felbontásúak, addig a Xiaomi 12S Ultra optikai képstabilizátoros és lézeres autofókuszú főkamerájával az előzetes információk szerint 50 megapixeles képek készíthetők. A nagylátószögű egység 48 megapixeles felbontásúnak és a mai elvárásoknak megfelelően autofókuszosnak ígérkezik, a szintén 48 megapixeles periszkópos telefotó egység révén pedig 10x-es optikai zoomot kapunk. Amennyiben hihetünk a pletykáknak, az idén ősszel érkező 14-es iPhone széria csúcsmodelljének főkamerája már 48 megapixeles felbontású lesz. 

A DxOMark aktuális mobil toplistáján jelenleg a harmadik a legjobb Xiaomi, mely nem más, mint az érkezőben lévő 12S Ultra elődje, a tavaly debütált Mi 11 Ultra. Utóbbi 143 pontos eredményt ért el, így csak minimálisan marad el az újabb fejlesztésű Honor Magic4 Ultimate-től, illetve Huawei P50 Prótól, melyek rendre 146, illetve 146 pontot zsebeltek be. A toplista negyedik helyén a 139 pontos Huawei Mate 40 Pro+ tanyázik, az ötödik pedig a holtversenyben 139-139 pontos iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max. 

A Samsung aktuális nagyágyúja, az év elején érkezett és immár cerkával is kezelhető Galaxy S22 Ultra mindössze a tizennegyedik helyen található a maga 131 pontos eredményével. Szintén a tizennegyedik helyen található a Xiaomi eddigi legdurvább 2022-es készüléke, a már említett 12 Pro.

A Xiaomi július 4-én egyébként nemcsak egy, hanem kapásból három új felsőkategóriás telefont fog bemutatni. Érkezőben ugyanis a 12S Ultránál olcsóbb és persze szerényebb tudású 12S Pro és 12S. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése