Friss pletykák az iPhone 13-ról

Almás Pletykák   |   2020.11.09 - 09:16   |   Írta: L Ferenc   |   2243
09. nov Friss pletykák az iPhone 13-ról

Újabb információk érkeztek a jövő évi almás mobilokról.

Az Apple október közepén négy új okostelefont leplezett, melyek közül egyelőre még csak kettő, az iPhone 12 és az iPhone 12 Pro kapható a boltokban, az iPhone 12 mini és az iPhone 12 Pro forgalmazása pedig most pénteken fog megkezdődni. Egyelőre tehát még bőven iPhone 12 lázban ég a világ, ez azonban nem akadályozza meg azt, hogy egyesek már most az iPhone 13-ról pletykáljanak. Sőt, az első iPhone 13 pletykák már az iPhone 12 termékcsalád hivatalos leleplezését megelőzően felröppentek.

A legfrissebb híradások alátámasztják azon korábbi pletykákat, miszerint az Apple 2021-ben is az ideivel megegyező számú, konkrétan négy új iPhone modellt dob majd piacra. Ezenkívül az amerikai gyártó várhatóan kitart az idén bevezetett új termékelnevezési struktúra mellett, vagyis a jövő ősszel érkező új almás mobilok előreláthatólag iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro, illetve iPhone 13 Pro Max néven debütálnak majd. 

Az iPhone 13 termékcsalád várhatóan rengeteg újdonságot hoz majd magával, melyek közül az egyik legfontosabb, hogy a drágább Pro modellek minden korábbinál fejlettebb nagylátószögű kamerát vonultatnak majd fel. Az Apple-ügyekben az átlagnál mindig sokkal jobban értesült Ming-Chi Kuo úgy tudja, hogy az iPhone 13 Próban és az iPhone 13 Pro Maxben lévő nagylátószögű modulban f1,8-as fényerejű hatlencsés objektív és autofókusz kap majd helyet. Ez jelentős előrelépést jelenthet a jelenlegi iPhone-okban használt f2,4-es fényerejű ötlencsés és élességállítás nélküli modulokhoz képest. Egyelőre nem tudni, hogy a fókusztávolság hogyan alakul majd.

Ming-Chi Kuo információi szerint a jövőre debütáló vadonatúj nagylátószögű kamera egy évvel később, tehát 2022-ben az összes új iPhone-ban elérhetővé fog válni, vagyis nemcsak a drágább Pro modelleket, hanem az iPhone 14 minit és iPhone 14-et is ilyen ultrawide modullal szerelik majd. 

Más források úgy tudják, hogy 2021-ben már az összes iPhone hátoldalán három kamera lesz, vagyis nemcsak az iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max, hanem az iPhone 13 mini és az iPhone 13 is kamera triumvirátust vonultat majd fel hátul. A LiDAR szkenner viszont várhatóan megmarad a két Pro modell kiváltsága.

Amennyiben hihetünk a pletykáknak, a riválisokhoz képest még mindig igen nagy notch mérete jövőre jelentősen csökkenni fog, ezenkívül pedig jó esély van arra, hogy az Apple 2021-ben 60-ról 120 Hz-re emeli az OLED kijelzők frissítési frekvenciáját. Utóbbit állítólag már az idén meg akarta lépni a gyártó, azonban a jelenlegi körülmények mellett ez annyira megnövelte volna a fogyasztást, hogy a szuper-gördülékeny használatot biztosító feature egyelőre még kimaradt a 12-es iPhone-okból. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése