MacBook helyett két iPadet is használhatunk majd a jövőben

Almás Pletykák   |   2020.08.31 - 23:10   |   Írta: ARPII   |   1255
31. aug MacBook helyett két iPadet is használhatunk majd a jövőben

Érdekes koncepció, az egyszer biztos.

Az iPad évről-évre közelebb kerül a MacBook-hoz, külön operációs rendszert is kapott, ez pedig egyre inkább kezd hasonlítani a MacOS-ra. Az idei WWDC-n pedig ismét kisebb lett a határ a két szoftver között, azonban most a MacOS felülete vett át pár dizájn elemet az iPadOS-ből. Nemrég pdig egy olyan szabadalom látott napvilágot, amiben két iPad segítségével létrehozhatunk egy olyan hibrid gépet, ami félig tablet, félig pedig notebook.

 

Az elnevezés a következőképpen szól: „Több kijelzős moduláris elektronikus eszköz”, itt azonban nem nevesítik az eszközöket, így akár két iPhone is szóba jöhet, azonban ez kevésbé valószínű. Mindenesetre ezt a két eszközt egy speciális kiegészítővel összekötve létrehozhatunk egy olyan gépet, aminek a felső része egy kijelző, míg az alsó egy dinamikus billentyűzet.

Az összekötő modul két csatlakozóval rendelkezik, és egy zsanérral, ami tetszőleges szögben állítható. A két eszköz így könyedén kommunikálhat egymás között, bármilyen késleltetés nélkül, hiszen vezetékkel vannak csatlakoztatva egymáshoz.

 

A képeken sokféle elrendezést láthatunk, elsőnek a klasszikus notebook félét, azonban ezen felül akár portré módba is helyezhetjük a készülékeket, egy élő adáshoz például, ahol az egyik oldalon láthatjuk magunkat, a másikon pedig a nézők kommentjeit. Egy második kijelző használata dinamikus billentyűzetként rengeteg lehetőséget rejt magában, hiszen így alkalmazásonként változhat a megjelenített tartalom a felhasználó számára, akárcsak a MacBook Pro Touch Bar-ja esetében. Habár haptikus visszajelzést is kaphatunk, ebben az Apple termékei mindig is nagyon jók voltak, az iPhone 7-nél is alig lehetett észrevenni, hogy már nincsen home gomb. Azonban egy billentyűzet esetében nagy hiányosságot jelenthet ha azt nem tudjuk fizikailag benyomni, mivel így hamarabb elfáradhat az újjunk.

 

A már említett portré elrendezés kicsit emlékeztethet minket a Microsoft Surface Dou-ra (fenti kép) is, ami szintén két kijelzőből áll , amit egy zsanér köt össze, itt azonban nem szétszedhető a csomag. Egy ilyen megoldás akár e-bookként is jó szolgálatot tehet, hiszen még realisztikusabbá teheti az élményt, sőt akár az Apple News+-t is böngészhetnénk rajta, ha úgy tartaná kedvünk.

 

A több kijelzős eszközök már egy ideje ott vannak az Apple szeme sarkában, ugyanis nem egy ilyen szabadalomból láthattunk már részleteket, akárcsak a: „rendszer több elektronikus eszközzel”, ami azt írja le hogy hogyan tud kettő agy több eszköz egyként viselkedni, a beépített közelségérzékelő segítségével, akkor ha közel hozzák őket egymáshoz. Természetesen ezeknek a szabadalmaknak nagyon kis százaléka lát napvilágot, azonban ha több hasonló is kikerül, akkor egy egészen tiszta képet festhetünk magunk elé, azt illetően, hogy éppen vajon merre tarthat a tech óriás.

Ti mit gondoltok a több kijelzős megoldásról, szívesen használnátok egy ilyen eszközt?

Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése