Marad a Lightning csatlakozó az idén érkező iPhone 12-ben

Almás Pletykák   |   2020.06.01 - 08:42   |   Írta: H.A   |   1127
01. jún Marad a Lightning csatlakozó az idén érkező iPhone 12-ben

Egy friss kiszivárogtatásból úgy néz ki, hogy az Apple-nek más tervei vannak, bár idén még maradnak a Lightning-csatlakozónál, de az iPhone 13-mal teljesen elhagyják azt, és Smart Connectorra váltanak.

A „Fudge” névre hallgató Twitter felhasználó nem most először fed fel információkat az iPhone 12-ről, legutóbb a LiDAR-szkennert és az iOS 14 újratervezett főképernyőjét mutatta meg nekünk: iPhone 12: kisebb szenzorsziget, LiDAR szkenner és négy különböző modell várható.

Ezúttal ezt nyilatkozta az Apple következő telefonjáról:

 

Kár, hogy az USB-C csatlakozós iPhone 12 prototípusok nem kerülnek gyártásba. Még egy évig marad a Lightning.

Na mindegy, legalább Smart Connector lesz a 13-as sorozatnál.

Sokan az egységes csatlakozó miatt örülnének leginkább az USB-C-nek, de az adatátviteli sebesség is javulhatna. Jelenleg az USB 3.0 tempójára csak a 2015 utáni iPad Pro modellek képesek, de azok is csak az Apple kamera adapterén át. Jelenleg az iPhone-ok még egy USB-C-s Lightning-kábelen át is csak USB 2.0-s adatátviteli sebességgel mennek, de úgy néz ki, hogy az Apple-t ez nem annyira érdekli.

Hogy mennyire nem érdekli őket? Annyira, hogy ha lehet hinni a fenti jóslatnak, akkor nem csak hogy marad az iPhone 12-nél a Lightning-csatlakozó, de jövőre már csak a vezeték nélküli töltésre kell hagyatkoznunk.

Az iPhone 13-nál ugyanis a Lightning töltőcsatlakozó helyére az Apple Smart Connectorja kerülne, amit még anno szintén a 2015-ös iPad Pro-nál vezettek be. Ez a csatlakozó kiegészítőkkel való kommunikációt és diagnosztikai/visszaállítási funkciókat látna el, de az Apple elsősorban nem ezen keresztül szeretné megvalósítani az iPhone-ok töltését. Arra ott lesznek szerintük a vezeték nélküli töltők.

 

Csak hogy tisztázzuk, a 13-as sorozaton a Smart Connector nem a töltés miatt lesz. Arra számíthatsz, hogy vezeték nélkül fogod tölteni elsősorban. A D6x sorozat (iPhone 13) fejlesztése még nem is igazán kezdődött el ténylegesen, szóval a „MagSafe”-es iPhone inkább csak terv jelenleg. A csatlakozó mentes lét jön így is, úgy is.

Jelenleg a Smart Connector nem vízálló, ez még egy extra probléma, amit az Apple-nek meg kéne oldania, de szerencsére van rá egy évük, ha minden igaz, és úgy döntenek, hogy tényleg elhagyják a Lightningot és csak a Smart Connectorra hagyatkoznak.

Személy szerint az esetek többségében vezeték nélkül töltöm az iPhone-omat, de egy intenzív Pokémon Go játszás során közel se képes a telefonom bírni a strapát, ezért útközben értelemszerűen Lightning-kábellel töltöm külső akkuról, így elég nagy érvágás lenne, ha ezt nem tudnám így folytatni.

Ez persze csak egyetlen példa arra, hogy miért lenne problémás a Lightning-csatlakozó elhagyása, külföldi fórumokon sokan a vezetékes CarPlay átjátszás elhagyását vennék rossz néven például.

Szerinted tudna klasszikus csatlakozó nélkül is sikeres lenni egy iPhone?

Forrás: Szifon.com

Kapcsolódó tartalom:

 


Kommentek megjelenítése