Így nézne ki egy hajlítható iPhone 12 [videó]

Almás Pletykák   |   2020.05.23 - 20:28   |   Írta: ARPII   |   4136
23. máj Így nézne ki egy hajlítható iPhone 12 [videó]

Érdekes koncepció, az egyszer biztos.

A hajlítható telefonok manapság már nem csak egy sci-fi részei, ugyanis néhány gyártó már a második generációs modellel is kijött a piacon. Az Apple-től ugyan még csak papíron láthattunk törekvéseket, de bizonyára ők is beszállnak majd a játékba, ha késznek látják rá a technológiát. A ConceptsiPhone csatorna megelőzte az amerikai céget, és elkészítették az iPhone 12 Flip virtuális modelljét.

 

A mobil leginkább a Samsung idén bemutatott Galaxy Z Flip-jére emlékeztet, ami szintén horizontálisan csukható össze. Ez a dizájn nem nyújt sokkal nagyobb kezelő felületet, bár az Instagramot és a Facebookot biztos könnyebben lehet rajta görgetni. Az egyik nagy előny a készülék kompaktsága, ami összecsukás után kényelmesen elférne szinte bármelyik zsebben.

 

Egy nagyobb eltérés azonban van a Samsung készüléke, és az iPhone 12 Flip rendere között, utóbbi ugyanis egy nagyobb hátlapi kijelzővel operál, ami a mobil alsó felén kapott helyet. Itt olvashatjuk az értesítéseinket, láthatjuk a dátumot, az időt és sok más alap információt. Az előlapi kamera elhelyezésében viszont észrevehetjük, hogy eltűnt az orbitális méretű notch, amit egy kecses kis hole-punch kivágás váltott fel.

 

Kamerák terén már nem álmodott akkorát a csapat, és hallgattak a híresztelésekre. Ennek híven három kamerát, egy LED villanót és egy LiDAR szkennert találunk a hátlapon. Ezeken kívül pedig csak a már említett kijelző helyezkedik el a mobil hátulján (az alma logót leszámítva).

Ezek természetesen csak koncepciók, és idén kizárt hogy látnánk egy akár csak hasonlóan kinéző iPhone-t is. A jövőre való tekintettel viszont nagyon bizakodóak vagyunk, és reméljük hogy almáék is kisütnek majd egy hajlítható mobilt az elkövetkezendő évek során.

 

Forrás: Cult of Mac

 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése