Több információ is kiszivárgott az iPhone 12 szériáról

Almás Pletykák   |   2020.04.30 - 20:34   |   Írta: ARPII   |   9632
30. ápr Több információ is kiszivárgott az iPhone 12 szériáról

Újabb kellemes meglepetés Almáéktól.

Az Apple idén talán kisebb késéssel, de ismét megörvendeztet majd minket pár új iPhone-al. Amennyiben a pletykák igazak, az eddiginél még több mobil fog majd megjelenni, egészen pontosan négy darab. A legnagyobb újítások közé tartozik majd az 5G és kamera fronton is nagy dobásra számíthatunk majd. Jon Prosser szerint a fantasztikus négyes $649-ról (kb.: 210 000 Ft) indul majd, ami igencsak agresszív árazás, főleg az Apple részéről.

 

Prosser szerint négyféle modellre számíthatunk majd a 12-es szériában. A legkisebb testvér 5,4 colos kijelzőt kap majd (talán Ő lesz a Mini), utána következik a standard iPhone 12, aminek 6,1 colos megjelenítője lesz. Tovább haladva a Pro szektorba szintén csak 6,1 collal jelenik majd meg az iPhone 12 Pro, a Max verzió pedig igencsak méretes 6,7 colos kijelzőt kap majd. Árak terén növekvő sorrendben pedig így nézünk majd ki: iPhone 12 (Mini) - $649 (kb.: 210 000 Ft), iPhone 12 (Max) - $749 (kb.: 240 000 Ft), iPhone 12 Pro - $999 (kb.: 320 000 Ft) és végül az iPhone 12 Pro Max - $1 099 (kb.: 353 000 Ft). Ezek természetesen nem hivatalos árak és Amerikára vonatkoznak, így kezeljük őket fenntartással.

 

Az új iPhone SE-nek meglehetősen pozitív visszhangja volt, ezért nem csoda hogy az Apple ősszel is szeretne bemutatni egy pénztárcabarátabb mobilt. A készülék egy 5,4 colos kijelzőt kap majd egy kisebb notch-al, hátul pedig kettő kameraszenzort, amit egy alumínium keretes üvegházban helyeznek majd el. Név téren még bármi lehet, az iPhone 12 sem kizárt, de ott van a már említett iPhone 12 Mini, sőt az iPhone SE Plus sem kizárt.

Következő mobilunk az iPhone 11-et váltja majd, 6,1 colos OLED megjelenítővel és FHD+ felbontással. A hátlapon minden bizonnyal meg fog egyezni a „Mini” verzióval, azonban ebben még nem vagyunk biztosak.

A prémium vonal az iPhone 12 Pro-val kezdődik majd, ami a tavalyi 5,8 colos modellt váltja majd. Nála már egy 6,1 colos OLED megjelenítőt kapunk jobb felbontással és remélhetőleg magasabb képfrissítéssel, bár erről még nem kaptunk információt. Ha szétnézünk a piacon, akkor ilyen árban már alapelvárás a 90Hz, idén pedig már a 120Hz sem meglepő, ezért illene az Apple-nek is 60Hz fölé mennie. Kamera fronton pedig az eddigi három kamera mellé érkezhet a 2020-as iPad-ben látott LiDAR szkenner is, amire már nagyon kíváncsiak vagyunk.

El is érkeztünk a jéghegy csúcsára, az iPhone 12 Pro Max-hoz, ami már egy 6,7 colos 120Hz-es OLED kijelzőt kap, erre aztán tényleg nem lehetne panaszunk. Emellett nála már a milliméter hullámos 5G technológia is feltűnhet, ami a komolyabbik a kettő közül. Természetesen a hátlapon nála is számíthatunk a négy szenzorra, amiből az egyik a LiDAR lesz.

 

Mind a négy fent említett mobil megkapja majd a cég új lapkáját, az A14 Bionic-et, amihez 5G támogatás is jár majd. Egyes modellek pedig több RAM-ot és nagyobb akkumulátort is kaphatnak a jobb teljesítmény és a gyorsabb Face ID érdekében. Mindezeket figyelembevéve, úgy tűnik, hogy az Apple valami igazán izgalmasat tartogat számunkra.

Sajnos több forrásból is értesültünk róla, hogy az Apple-t igencsak nagy mértékben érinti a koronavírus helyzet. Ez problémákat okozhat a gyártásban, és talán a bemutató a tervezett időpontban lesz megtartva, azonban a mobilok tényleges megjelenése csúszhat pár hetet a megszokottól.

 

Forrás: GizChina

 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése