A friss pletykák szerint egér támogatás érkezhet az iPad Próhoz

Almás Pletykák   |   2019.05.01 - 22:49   |   Írta: H.A   |   1105

Az iOS 13 egér támogatást hozhat az iPad Pro esetén!

Az első iPhone-nal bemutatkozott a multi-touch kijelző és vele az iPhone OS, mai nevén iOS, ami egy új, érintéssel történő vezérlésre optimalizált felhasználói felületű operációs rendszer lett. És így több mint 12 évvel az első bemutató után el is mondhatjuk, hogy sikeresnek bizonyult az ujj beviteli eszközként használata.

Vannak feladatok, amikre azonban nem tökéletes az ujj és ezt az Apple is felismerte, amikor 2015-ben az iPad Pro mellett bemutatták az Apple Pencilt. Most azonban úgy tűnik, hogy az érintőceruzánál régebbi eszköz támogatásán is gondolkodnak.

A MacStories szerkesztője, Federico Viticci a Connected podcastban megemlítette, hogy olyan információkkal rendelkezik, miszerint az Apple USB-s egér támogatást fog adni az iPad Pro-hoz. Szerinte az egér támogatása egy kisegítő lehetőség lesz, amit a felhasználók a Beállításokban kapcsolhatnak majd be igény esetén.

Viticci nincs egyedül ezzel az ötlettel, ugyanis Steve Troughton-Smith fejlesztő is úgy véli, hogy az Apple-nél dolgoznak az egér támogatásán:

 

Troughton-Smith úgy véli, hogy mivel a következő macOS támogatni fogja az iOS-re írt alkalmazásokat is, ezért érthető lenne az Apple részéről, ha az iOS következő változata elhozná az egér támogatását is.

Kicsit furcsának tűnhet, hogy a pletyka vezetékes egérről szól, de az Apple-t ismerve a funkció valószínűleg működni fog vezeték nélküli egerekkel is. Elég csak arra gondolni, hogy az Apple nem is gyárt már vezetékes egeret.

Te örülnél, ha egér támogatással bővülne az iPad Pro tudástára az iOS 13-nak köszönhetően?

Forrás: Szifon.com
Kommentek megjelenítése