Jóval erősebb processzorral és brutális üzemidővel támadhatnak az idei iPhone-ok

Almás Pletykák   |   2018.08.27 - 16:55   |   Írta: SzavaRicsi   |   5828
27. aug Jóval erősebb processzorral és brutális üzemidővel támadhatnak az idei iPhone-ok

A 7 nanométeres gyártási technológia meghozza a gyümölcsét az A12-ben.

A Macworld újságírója utánajárt, hogy pontosan mire is számíthatunk az idei iPhone-októl. A hamarosan megjelenő almás okosmobiloktól az iPhone X külsejére számítunk, a „csomagoláson” pedig nem is számítunk érdemi változásokra. A hangsúly inkább a hardveren, pontosabban az A12-es chipseten van, amelyről már korábban is azt írtuk, hogy komoly változást hozhat az iPhone teljesítményében.

A TSMC által gyártott A12 immáron 7 nanométeres csíkszélességgel készül, ami önmagában nagyobb teljesítményt és hatékonyságot sugall. A cikk szerint a gyártási technológia fejlődése már önmagában 20 százalékkal magasabb órajelet, illetve 40 százalékos hatékonyságbeli fejlődést ígér, de az A12 nyilvánvalóan egy sokkal komplexebb hardver lesz az elődjénél, így teljesítményben valamivel komolyabb javulással számolhatunk.

A találgatások szerint az Apple marad a hatmagos megoldásnál, így a Macworld szerint körülbelül 25-30 százalékkal lesz erősebb az A12, vagyis benchmarkokban mérve a GeekBench 4 teszten 13 000 pont környékén végez majd, szemben az A11 10 000 körüli pontszámával.

Grafikai részlegen nagyobb fejlődéssel számolhatunk. A mobilos játékokkal eddig sem volt gondja az iPhone-oknak, az A12 lapkészlet pedig igazán elképesztő számokat produkálhat. Az elemzés szerint a sávszélesség adta korlátok miatt gyakorlatban azonban nem jön ki a teljes potenciál. Játékoknál körülbelül "csak" 25 százalékos javulásra számíthatunk.

A szakoldal jóslata szerint az új gyártási technológiával a processzor terhelése alatti üzemidő körülbelül ugyanúgy alakul majd, mint a tavalyi iPhone-okban, de készenléti állapotban „gyilkos” számokat várnak. Az érkező X Plus modellben ráadásul – ahogy már megszokhattuk – a készülék méretével az akkumulátor kapacitása is megnő, így nem csak nyugalmi állapotban, de komoly igénybevétel mellett is sokkal többet bírhat az iPhone.

Forrás: AppleRider

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése