Június elején érkezhet a Face ID-s iPad Pro

Almás Pletykák   |   2018.03.07 - 20:17   |   Írta: Máté Gergő   |   3093
07. márc Június elején érkezhet a Face ID-s iPad Pro

A WWDC 2018 rendezvényen mutathatják be az új iPad Pro-t a Rosenblatt Securities elemzője, Jun Zhang szerint.

Ha az említett forrás pontos, akkor az iPad Pro idén június 4-8-a között mutatkozhat be a Wordwide Developers Conference-en, amely a kaliforniai San Jose-ban kerül megrendezésre a McEnery Convention Center-ben. Zhang számításai szerint a felújított iPad Pro kinézete az iPhone X-éhez fog hasonlítani: vékonyabb kávát kaphat és nem lesz home gombja. Az új iPad Pro 10.5 és 12.9 hüvelykes változatban is megjelenhet, de Zhang elemzéseiben ezt nem határozta meg pontosan. Elsőként a KGI Securities elemzője, Ming-Chi Kuo számolt be arról, hogy az Apple kiadhat egy új iPad Pro-t 2018-ban. A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman ennél részletesebb információkkal szolgált: egy Face ID-s iPad Pro érkezésére számít "kicsit több, mint egy évvel" az elődeik után.

A 10.5 hüvelykes iPad Pro és a második generációs 12.9 hüvelykes iPad Pro 2017 júniusában jelent meg, emiatt kissé ködös, hogy a "kicsit több, mint egy évvel" az a 2018-as WWDC-re utal-e, vagy az Apple szokásos szeptemberi eseményére, amelyen az új iPhone-ok is debütálnak. Az új iPad Pro modellek LCD kijelzőt kaphatnak az OLED helyett a a kínálat, a költségek és a technológiai korlátok miatt. Egyelőre nem tudjuk, hogy az új tableteknek lesz-e elég helyük a TrueDepth szenzor megléte mellett a karcsúbb kialakításhoz, vagy az iPhone X-nél megismert bemélyedéshez hasonló felépítést kapnak. A kínai beszállítók jelentése szerint az új iPad-ek gyorsabbak lesznek az A11X Bionic chip-nek köszönhetően, amely három magasabb teljesítményű "Monsoon" és öt energiatakarékos "Mistral" processzormaggal fog rendelkezni. 

Jelenleg nincsenek információink az iPad Pro árazását illetően, de valószínűleg nagyobb árcímkét fognak kapni, mint a jelenlegi 10.5 hüvelykes és 12.9 hüvelykes modellek, amelyek 649 illetve 799 dollárba kerülnek az Egyesült Államokban. Az új modellek nem rendelkeznek majd OLED kijelzőkkel, de ettől még várhatóan nem fog csökkenni az áruk.

A DigiTimes szerint egy 9.7 hüvelykes iPad is megjelenhet márciusban 259 dolláros áron, az iPad mini érkezésére viszont egyre kevesebb esélyt látunk.

Forrás: AppleRider/MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 



Galéria képek

Apple iPad Pro Face ID
Apple iPad Pro Face ID
Apple iPad Pro Face ID

Kommentek megjelenítése