Pánikol az Apple?

Almás Pletykák   |   2017.07.13 - 10:21   |   Írta: N Marcell   |   4340
13. júl Pánikol az Apple?

A pletykák szerint igen komoly lemaradást kell kompenzálniuk az elkövetkezendő hónapokban.

Az iPhone 8 megjelenésének közeledtével az Apple mérnökei lázasan dolgoznak, hogy kijavítsák azokat a szoftveres hibákat, melyek gyártási problémákhoz, esetleg csúszásokhoz vezethetnek – írja a FastCompany. Egy „belsős információ” szerint a cégnél enyhe pánik érződik a levegőben, ugyanis ha nem fejezik be határidőre a munkálatokat, a csúcseszköz akár számottevő funkciók teljes kihagyásával jelenhet meg majd a piacon.

Az egyik problémás terület a vezeték nélküli töltés. Nem elég, hogy a töltőt valószínűleg külön fogják piacra dobni (az Apple-t ismerve nem kevés pénzért), de az is lehet, hogy csak jelentős késéssel kezdődik majd a forgalmazása. A FastCompany szerint ez szoftveres problémáknak tudható be, így a megjelenéskor még elérhetetlen lehet a funkció.

A másik probléma, amivel az Apple-nek meg kell küzdenie, az első kamerába (vagy külön a telefonba) épített 3D szenzor, ami a profi, átverhetetlen arcfelismerést tenné lehetővé – biztosra kell menniük, ha egy TouchID-szintű biztonságot akarnak nyújtani.

„A forrásom megerősítette, hogy az Apple még mindig nem képes arra, hogy megbízhatóvá tegye a 3D szenzort – még a valódi feladatát sem tudtam meg. A probléma ismét kevésbé a hardvernél, sokkal inkább a szoftveres háttérnél jelentkezik.

Hozzátette, hogy véleménye szerint képesek lesznek a megjelenésig szakszerű működésre bírni az érzékelőt. Ha mégsem, legrosszabb esetben beleépítik a telefonba, és egy jövőbeli frissítéssel használhatóvá teszik azt.”

A TouchID-t sem kell végleg temetni, a forrás szerint az Apple még mindig küzd az ujjlenyomatolvasó kijelzőbe ágyazásával. Mivel az eszközök fejlesztése gyakran csak közvetlenül a bemutatás előtt fejeződik be, a cikk éppen ezért valószínűnek tartja, hogy képesek lesznek befejezni a műveletet.

Sajnos még szinte semmi sem biztos. Sok (nagy névvel rendelkező) szivárogtató – pl. az Apple pletykák koronázatlan királya, Ming-Chi Kuo – véleménye alapján az arcfelismerés teljesen leváltja majd az ujjlenyomatot, míg mások – többek között a FastCompany – úgy tartják, hogy az Apple végrehajtja majd a bravúrt, és megkapjuk a várva várt innovációt. Szeptemberben minden kiderül.  

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 

MentésMentés


Kommentek megjelenítése