2020-ra akár megduplázódhat az alkalmazások száma az App Store-ban

Almás Pletykák   |   2016.11.15 - 16:41   |   Írta: Pausch Rita   |   1958
15. nov 2020-ra akár megduplázódhat az alkalmazások száma az App Store-ban

Az App Store kilátásai a múltja és a jelene alapján: négy éven belül akár 5 millió aktív alkalmazás.

A Sensor Tower eddigi trendeken alapuló számításai szerint, az App Store-ban néhány éven belül akár 5 millió aktív alkalmazás is lehet. Az elemezők az adatokat a számításaikhoz, az Apple applikáció áruházának 2008-as debütálása óta figyelembe vették. A diagramon látható egyes évekre vonatkozó adatoknál az App Store év végi, aktív alkalmazásokra vonatkozó számai láthatók és egyaránt beleértendők az iPhone és az iPad applikációk is.

2008 végére alig több, mint 5000 aktív appot találhattunk az App Store-ban, ami 2015 végére, vagyis 7 év alatt, 1,75 millióra duzzadt. 2016 végére ezt a számot már 2,93 millióra becsülik. Ez alapján, valamint a tények alapján, hogy a fejlesztők immár az iMessage és Siri kompatibilis alkalmazásokat is készíthetnek, az elkövetkezendő 4 évben, nagyjából további 2,13 millió applikáció kerül majd a rendszerbe. Így a számuk 2020-ra meghaladhatja akár az 5 milliót.

 

A játékok dominálnak

Idén például csak májusban 48 231 új app debütált, aminek a 43%-a játék volt, vagyis nagyjából 21 000 új játék került a Store-ba, csak ebben az egy hónapban. A játékokon kívül 22 kategória elérhető még, ezek összesen hoztak 57%-ot. Ezek közül a legkevesebb applikáció az Időjárás kategóriában jelent meg, májusban összesen 134 darab.

A fellelhetőség

Mindezen adatok arra engednek következtetni, hogy bizony az appok fejlesztőinek és magának az Apple-nek is komoly kihívást jelent majd, hogy az alkalmazások megfelelően megtalálhatók legyenek. Elvégre már most 2 millió app között is elvesznek a felhasználók.

Az Apple már tett lépéseket az ügyben. Ezek egyike az újabb kategóriák létrehozása, valamint hogy az alkalmazás fejlesztőknek van módja fizetni a jobb találati arányért. Azonban részükről igencsak szükség lesz egyéb, jelentős változtatásokra is, elvégre egy, a mostanihoz képest is dupla ekkora rendszerről beszélhetünk majd, nemhogy a kezdetekhez képest!

Bizonyára a felhasználói oldalon látható felület változtatására is szüksége lesz. Nem kizárt akár egy App Store asszisztens beiktatása sem, ami tanul a felhasználói magatartásunkból és ez alapján ajánl alkalmazásokat számukra, valamint „figyeli” az ízlésünknek megfelelő új megjelenéseket.  

Az app fejlesztők számára jelenleg App Store optimalizálási technikákat kínál az Apple annak érdekében, hogy alkalmazásaik előre kerüljenek a kereső találati listáján.

Kapcsolódó cikk:
Őszi nagytakarítás készül az App Store-ban
Az Apple betiltotta a konföderációs zászló használatát a játékokban
Megújul az App Store



Kommentek megjelenítése