Az Apple betiltotta a konföderációs zászló használatát a játékokban

Apple Hírek   |   2015.06.28 - 14:52   |   Írta: Pausch Rita   |   1700
28. jún Az Apple betiltotta a konföderációs zászló használatát a játékokban

Az Egyesült Államokban dúló konföderációs zászló körüli vitára az Apple is reagált. Először az összes olyan játékot letiltotta, amiben a szimbólum szerepel, majd kicsit változtatott a feltételein.

A charlestoni merénylet és az azt megelőző és követő viták hatására az Apple úgy döntött, hogy egész egyszerűen leveszi az App Store-ból azokat a játékokat, ahol konföderációs zászlót használnak. A zászló óriási viták központjába került az Egyesült Államokban, mint a rabszolgatartás egyik jelképe.

Az Apple döntése érintett olyan népszerű játékokat is, mint az Ultimate General: Gettysburg és a Civil War. Ekkor többen, köztük az Ultimate General: Gettysburg készítői is, rámutattak, hogy itt történelmi tényekről van szó és például ezen konkrét játék esetében a történelmi pontosság is jellemző.

Apple a rá oly jellemző ködös magyarázatot adta döntésére:

„Eltávolítottuk az App Store kínálatából azokat az alkalmazásokat, melyek a konföderációs zászlót másokat sértő vagy rosszindulatú megközelítésben használják. Ezek pontos meghatározása megtalálható a felhasználói szabályzatunkban. Nem távolítunk el olyan applikációkat, melyek tanító jellegűek, vagy történelemhűek.”

Vagyis nagyjából az Apple dönti el, hogy mi mehet és mi nem. Végül a fent említett, közel 4 dolláros, első játék nagy nehezen és - a készítői bevallása szerint – „sok éjszakai telefonálgatás után” végül visszakerült. Ám sok másik játék (és fejlesztőik) közel sem voltak ilyen szerencsések.  

Forrás: Polygon


Kommentek megjelenítése