Hamarosan érkezhet az új Apple TV

Almás Pletykák   |   2016.09.28 - 03:17   |   Írta: Zoltan C   |   2711
28. szept Hamarosan érkezhet az új Apple TV

Legalábbis egy friss beadvány erre enged következtetni

A beadványt a Szövetségi Kommunikációs Bizottságnak (ezt szokás FCC-nek rövidíteni) címezték. Amiért nekünk érdekes ez az egész, hogy eddig sehova sem illő modellszámot (A1844) kapott a papírokon szereplő termék, viszont a méretei a negyedik generációs Apple TV-re emlékeztetnek. Akárcsak a csavarok helyei és a tápegység helye ‒ de egyik sem teljesen megegyezően a legutóbbi generációval. Legvalószínűbb módon, ez már a szinte piacra dobásra kész új Apple TV.

Ráadásul, még az időzítés is logikus lenne ‒ évek óta, hagyományosan van egy második nagy bejelentés ősszel, amikor egyéb termékek bukkannak elő, miután az iPhone egy kicsit már lecseng. Az ötödik generációs Apple TV mellett, új MacBookokat is feltehetőleg látni fogunk ekkor.

A beadványban szereplő technikai részletek közül legérdekesebb az NFC és a Bluetooth egységek tesztjei. NFC beépítésétől eddig írtóztak kicsit az Apple-nél, eddig csak az iPhone-okban lehetett látni, kizárólág Apple Pay céljára. Nincs szó ugyanakkor WiFi-ről, bár ez sokat mégsem jelent. Szinte biztos tehát, hogy a már meglévő WiFi chipet fogja használni az új Apple TV is, így azt nem kell újratesztelni és a Bizottságnak bemutatni.

Milyen újításokat várhatunk még? Nos, ideje lenne már a 4K HDR-nek. Mivel az új játékkonzolok már mind 4K képesek, okos és elvárt lépés lenne ez az Apple-től. Kevésbé valószínű viszont további "okosotthon" technológia bedobása.

Forrás: bgr.com


Kommentek megjelenítése