Következő generációs Apple Watch is várható ősszel

Almás Pletykák   |   2016.08.22 - 22:16   |   Írta: Pausch Rita   |   2295
22. aug Következő generációs Apple Watch is várható ősszel

Kötetlenebben és naprakész újításokkal érkezhet akár már ősszel, az Apple Watch 2.

Az Apple Watch iránt a 3,6 milliós darabszámú, kezdeti kereslet egy évvel később, jelentősen lecsökkent. Az idei adatok a bemutatót követő második negyedévhez képest, már csak 1,6 millió eladott darabot jelentettek.

A visszaesés oka amellett, hogy a termékek iránti kereslet mindig a bemutató után a legnagyobb, abban is keresendő, hogy számtalan okosóra és aktivitásmérő van a piacon. A területen jártasabb gyártók, különösen a fitneszkészülékek esetén, egyre több újítást és funkciót zsúfolnak készülékeikbe, ily módon több termék is meghaladta az Apple Watch tudását.

A Bloomberg és az Engadget szerzői fontos újdonságokat jövendölnek a következő generációs almás okosórába is.

Az új, almás készülékek várható legfontosabb újítása, egyben a cupertinói cég által levont nagy tanulság következménye is lehet. Ugyanis a szakértők szerint függetlenítik az iPhone-tól a Watch használatát. Jelenleg az okosóra és a telefon működése szoros egységet alkot és az óra alapvetően kihasználhatatlan önmagában. Most viszont ez megváltozhat.

A pletykák szerint, noha először arról volt szó, hogy az órát önmagában is lehet majd telefonálásra használni a telefon közelsége nélkül is, most már úgy tűnik, hogy különféle, fellépő technikai anomáliák miatt, az órán keresztüli telefonálásra egyáltalán nem lesz mód.

Cserébe viszont érkezhet saját GPS funkció, mivel a cupertinóiak még inkább a fitnesz és egészségmegőrzés felé fordulnának.

A KGI Securities nagyhírű elemzője, Ming-Chi Kuo jóslatai is ehhez hasonlóak. Szerinte is várható 2016-ban az Apple Watch 2 bemutatója. Noha Kuo szerint külső megújulásra és méretváltozásra nem igen lehet számítani, de az órába a jövőben mindenképpen belekerülnek olyan újdonságok, mint TSMC gyártmányú, új processzor, GPS, barométer, vízállóság és nagyobb kapacitású akku. Viszont Kuo szerint ezek közül a GPS és a barométer 2017-ig még várat magára.

Már csak néhány hét és megtudjuk a szeptemberi keynote-on, hogy kinek lesz igaza és mi valósul meg mindebből.

Koncepcióképek forrása: Eric Huismann/Handy Abovergleich

Kapcsolódó cikk:
Egy újabb Apple szabadalom
Az Apple bemutatta a rió olimpiára készített, limitált szériás Watch szíjakat
Lekörözött mindent az Apple Watch



Kommentek megjelenítése