Talán mégsem a kék lesz az új iPhone szín

Almás Pletykák   |   2016.06.27 - 16:54   |   Írta: B.Balázs   |   5500
27. jún Talán mégsem a kék lesz az új iPhone szín

GPS kerülhet az új Apple Watch-ba? Touch ID-t kap az új Macbook Pro?

Néhány hete adtunk hírt egy esetleges Deep Blue vagy Dark Blue fantázianevű színről, ami az ősszel megjelenő, új modell színpalettájában váltaná le a jelenlegi Space Gray-t. Az akkori, majd mostani hírek is a japán Mac Otakara blogról érkeztek, mely szerint az asztroszürke helyett várhatóan mégsem sötétkék, hanem egy annál sokkalta elegánsabb fekete szín kerülhet képbe. Talán a Space Black? 

A forrás szerint, az idén érkező modellbe a most használt Home gomb helyett egy érintésérzékeny változat kerül és olyan haptikus visszajelzést kap, mint a Force Touch. Amennyiben tényleg így dönt az Apple, akkor a készülék reseteléséhez majd egy másik gombot kell használnunk, valószínüleg a hangerőszabályzók közül. 

Az iPhone pletykákon túl érkezett más is. A hírek szerint az Apple Watch 2-be GPS kerül, így a különféle sportokat űzőknek nem szükséges a telefonjaikat magukkal vinni akkor sem, ha meg kívánják jeleníteni edzésútvonalaikat a térképen. Másik fontos újítás a teljes vízállóság megjelenése lehet, ugyanis az Edzés app az úszás mérésére is alkamassá válik.  

Az általunk már többször említett OLED sor mellé a Macbook Pro Touch ID szenzort kaphat — mégpedig bekapcsológombként —  így egyszerűsítve a felhasználók belépését. A macOS Sierra része lesz, egy úgynevezett Auto Unlock szolgáltatás, ami annyit jelent, hogy amennyiben egy párosított Apple Watch egy bizonyos távolságon belül található, akkor a rendszer automatikusan belépteti az azonosított felhasználót. A Touch ID szenzor nagyon hasznos szolgáltatás lenne az olyan felhasználóknak, akik nem használják az Apple óráját. 

Úgy tűnik, az Apple dolgozik a saját teljesen vezeték nélküli fülhallgatóján is. Valójában ez lenne az igazán logikus lépés, hiszen a Samsung vezeték nélküli terméke már megjelent, valamint több startup cég is hasonló fülhallgatót dobott piacra. Amennyiben tényleg tervezi az Apple a jack aljzat elhagyását, úgy szinte kötelező az új vezeték nélküli Earpods bemutatása.

Hogy mi lehet valós és mi csak találgatás ezekből a hírekből? Az iPhone premier közelsége és az egyre több kiszivárogtatott infó miatt, a fekete szín szinte biztosra vehető. A többi hír inkább csak egy logikusnak vélhető előrejelzés, hiszen egyelőre nem látunk semmi kézzelfoghatót. Bármi új hír vagy pletyka érkezik, mi azonnal tudósítunk róla.

Forrás: Macotakara


Kommentek megjelenítése