Még mindig kapható az iPhone 6 Kínában

Almás Pletykák   |   2016.06.19 - 16:18   |   Írta: B.Balázs   |   3066
19. jún Még mindig kapható az iPhone 6 Kínában

Úgy látszik a pekingiek mostanában nem szeretik az Apple-t, de nincs baj...

Valamivel több mint egy hónapja történt Pekingben, hogy a legfelsőbb bíróság az Apple ellen hozta meg döntését, az iPhone márkanév kizárólagos használatának kapcsán. Az Apple 2009-ben kezdte meg a készülékek forgalmazását Kínában, ám egy helyi érdekeltségű cég már 2007 szeptemberében levédette a márkanevet és különféle táskákon és tokokon használja azt. 

A napokban több helyen felreppent a hír, miszerint a szabadalmi hivatal az iPhone 6 és 6s forgalmazásának megszűntetéséről rendelkezett a kínai fővárosban, mivel egy bizonyos Shenzen Baili elnevezésű cég, szabadalmi okokra hivatkozva, beperelte az Apple-t. Szerintük ugyanis ez a két modell túlságosan hasonlít az ő 100C fantázianevű telefonjukra. Az Apple gyorsan megcáfolta ezeket a híreket. Elmondásuk szerint, május 19-én tényleg kaptak egy végzést, miszerint a készülékek pekingi forgalmazását meg kell szüntetni, ám azonnal fellebeztek. Ennek köszönhetően a bíróság felfüggesztette a határozatot és elrendelte annak felülvizsgálatát.

A kínai piac létfontosságú az Apple számára, mivel ott a legnagyobb a forgalmuk az Egyesült Államok után, és  — az elmúlt eseteket leszámítva —  többnyire kiemelten jó bánásmódban is részesülnek az ázsiai országban. Ennek is köszönhető valószínűleg, hogy múlt hónapban az Apple 1 milliárd dollárt fektetett a kínai Uber másolat, Didibe. Az ilyen lépések nem jellemzőek a tech-óriásra, ám muszáj a jó kapcsolat Kínával, hiszen még egy ekkora céget is könnyedén megviselhet az, ha a kormány ellene fordul és gátolja a működését.

Forrás: Reuters


Kommentek megjelenítése