Vajon mire számíthatunk a mai Apple eseményen?

Almás Pletykák   |   2016.03.21 - 06:54   |   Írta: Pausch Rita   |   2283
21. márc Vajon mire számíthatunk a mai Apple eseményen?

Nézzük végig, hogy a pletykák és találgatások alapján a ma esti keynote-on mire is számíthatunk, vagy legalábbis mire tippelhetünk…

Tavaly ilyenkor nagy érdeklődéssel vártuk a márciusi almás eseményt, hiszen az Apple Watch megjelenésért izgulhattunk. Bár most egy fokkal kevésbé nagy újdonságokra lehet számítani, így is vannak azért izgis témák. Íme, egy összefoglaló arról, hogy a külföldi almás oldalak mit remélnek a hétfőtől.

iPhone SE

Az emberek nagy része igenis szerette az iPhone telefonok kisebb, korábbi méretét, amihez maga Jobs is ragaszkodott. A négy colos kijelzőt 2014-ben az iPhone 6 piacra érkezésével a cég 4,7, illetve 5,5 colosra növelte. Muszáj hozzátenni: sokak bánatára.

A mostani keynote egyik nagy reménysége az a készülék, ami újra a régi méretben és – a találgatások alapján – formában is a régebbi hagyományokat követi, azzal a tudással és felszereltséggel, amivel már az újabb telefonok rendelkeznek.

A pletykák szerint az új készülék neve az Apple hagyományaitól eltérően nem a készülék generációjának a számát jelöli majd, hanem rendhagyóan SE vagyis Special Edition (Különleges kiadás) néven érkezhet. A belbecsről azonban minden csak találgatás. A teljesség igénye nélkül az alábbiak a kérdések: Az iPhone 6s A9 processzorával jön-e a készülék? 8 vagy 12 megapixeles kamerával érkezik-e és a Live Photos funkcióra képes lesz-e? Tudja-e majd a „Hey Siri” funkciót? 3D Touch ID vagy csak Touch ID képes Home gombbal látják-e el? Illetve lesz-e NFC az Apple Pay-hez?   

9,7 colos iPad


Amikor az iPad Pro és az iPad mini 4 megérkezett szeptemberben, az Apple nem újította meg a 9,7 colos modellt, szóval ez is új verzióért kiált. A legutóbb kijött 9,7 colos iPadeket iPad Air néven dobták piacra, de még olyan pletykák is érkeztek, hogy az Air vonalat az almás cég teljesen kivezeti a piacról.     

Mások szerint viszont ez a méret is bekapcsolódhat az iPad Pro mellé és az újonnan érkező darab ezen a néven, ennek a modellnek lesz a kisebb testvére, a notebookoknál látott MacBook Pro vonalhoz hasonló tematikával. Ha ez a pletyka igazolódik be, akkor az azt jelenti majd, hogy az iPad Pro tulajdonságai kerülhetnek egy kisebb kijelzőjű modellbe. Például, hogy Smart Connectorral Smart Keyboard kompatibilis legyen és a kijelző az Apple Pencil funkcióihoz idomuljon. Ehhez jöhetne egy erős A9X processzor és egy iPhone 6s-éhez hasonló 12 megapixeles kamera.


 

Új Apple Watch szíjak


A tavaszi eseményen nem várható új Apple Watch, de a külföldi oldalak a szíjak terén új színek megjelenésében azért reménykednek, sőt egy új nejlon szíj érkezést találgatják.


 

Szoftver frissítések


Mind a Mac-hez, iOS-hez, Apple Watch-hoz, és az Apple TV-hez is új verziókat várnak az esemény utánra.

iOS 9.3
 

Az iOS 9 eddigi legnagyobb frissítésének ígérkezik az iOS 9.3, az új éjszakai üzemmóddal (Night Shift), ami a jobb alvás érdekében visszaveszi a készülék kékfény kibocsájtását estére.  Az iPhone 6s és 6s Plus felhasználóknak, több alkalmazás számára is lesz Quick Actions az iOS 9.3-ban.

Az Időjárás, a Beállítások, az Iránytű, az Egészség, az App Store és az iTunes áruház is új, frissített nyomásérzékelő funkciókat kap. A Beállításoknál például elérhető lesz ilyen módon a Bluetooth, a Wi-Fi és az akku beállítások, míg az App Store-nál a meglévő appok frissítését érhetjük majd el egy mozdulattal a funkcióra alkalmas készülékekről.  

Más alkalmazások is frissülnek, és új funkciókat kapnak, mint például a Jegyzetekbe régóta várt jelszavas védelem.


watchOS 2.2


Az iOS 9.3-mal a watchOS 2.2 együttesen képes lesz arra, hogy egyetlen iPhone-hoz több Apple Watch-ot is lehessen csatlakoztatni. Szintén frissül az alap Maps alkalmazás, ahol a felület és a gombok is megújulnak, valamint gyors elérést kapnak a munkába vagy a haza vezető útvonalak.   

OS X 10.11.4
 

Az iOS-szel ellentétben az OS X 10.11.4 frissítés nem hoz nagy változásokat az OS X El Capitan verziónak, inkább csak amolyan kozmetikázás lesz. Például olyan újdonságok érkeznek, a Jegyzetek jelszavas védelmének megérkezésén túl, mint a szövegek importálhatósága az Evernote-ból a Jegyzetekbe is. Valamint támogatottá válik a Live Photok megtekintése az Üzenetekben is.

tvOS 9.2


A tvOS 9.2 megint csak jelentőségteljesebb frissítést hoz a tvOS operációs rendszerhez. Megérkezik a negyedik generációs Apple TV-ből több nagyon is hiányolt funkció. Például ilyen lesz a támogatás a Bluetooth billentyűzetekhez, érkezik a diktálás és bemutatkozik felhasználónevekhez és jelszavakhoz két új beviteli mód is.

A kezdőképernyőn lehetőség lesz az alkalmazások csoportba foglalására, az iOS készülékekéhez hasonlóan, és új külső is érkezik az App Switcher felületre. A Fotókban már lesz támogatás az iCloud Fotók könyvtár és a Live Photok megtekintéséhez, valamint egy firmware frissítés jön az Apple TV Remote-hoz.

Megérkezik Siri segítsége is az App Store-ban való böngészéshez. Így majd a felhasználók megkérhetik Sirit, hogy megadott appokat, app kategóriákat vagy akár játékokat keressen számukra.

 

 

Egyéb lehetőségek


Több Apple notebook is megérett a frissítésre, mint például a Retina MacBook, a MacBook Air és a MacBook Pro, de nem érkezett pletyka arról, hogy bármelyiknél is várhatnánk új modellt. Ilyen jellegű újdonságokra inkább a júniusi WWDC-n lehet majd számítani.

Hamarosan kiderül, hogy mi valósul meg a sok pletykából és találgatásból. Természetesen számíthattok tőlünk élő közvetítésre, ahogy máskor is. Úgyhogy március 21-én, hétfőn, 18:00-tól várunk benneteket, itt az oldalon!

Forrás: Macrumors

Kapcsolódó cikk:

Apple 'Loop You In' esemény élő közvetítés​
Képek az állítólagos iPhone 7-ről?
Nem álom a 256 GB-os iPhone 7?
Antennacsíkok nélkül érkezhet az iPhone 7?



Kommentek megjelenítése