iPhone 7 Mini vagy iPhone 6c?

Almás Pletykák   |   2016.02.06 - 10:21   |   Írta: Zoltan C   |   3956
06. feb iPhone 7 Mini vagy iPhone 6c?

Belemerülünk a spekulációk tengerébe, és megpróbáljuk megválaszolni a legégetőbb kérdéseket, igazságot tenni a pletykák között.

A kiindulási pontunk az, hogy az Apple-től úgy szivárognak az infók mostanában, mintha a cég egy rozsdás olajos hordó lenne. Minden pletykának van egy közös pontja: érkezik egy olcsóbb iPhone, valami hasonló, mint 2013-ban az iPhone 5c, megcélozva a fejlődő piacokat. Így az első pontunkat le is tudtuk.

Tehát az új "budget" iPhone kisebb lesz, mint a mostani fónik?

Ismét egy nagy bizonyossággal megválaszolható kérdés. Nagyon nagy az egyetértés a legmegbízhatóbb források között egy 2016-ban érkező kisméretű iPhone-ról. A legvalószínűbb a 4 inches méret - pont akkora, mint az 5c volt.

Ez szép is jó, de hogy is kéne hívni?

Na van itt minden, kérem szépen. Mi is beszámoltunk már 5se-ről, de hallanni lehet 6c-ről már legalább egy éve, közben képbe került a 7 Mini és a 7c elnevezés is. Nehéz igazságot tenni, az biztos. Ha le kéne tennem a voksomat valamelyik mellett, az inkább az iPhone 6c vagy 7c lenne. Az 5se az Apple-re nem valló bonyulult elnevezés lenne és visszamenne 3 évet az időben, ami szintén logikátlan lenne.

Ár és specifikáció?

Talán itt vannak a legmegalapozatlanabb pletykák, de mégis sok oldal biztosra veszi, hogy átszámítva kb. 40-50 ezer forinttal lesz olcsóbb, mint az iPhone 7 induláskor. Most 250 ezer az iPhone 6s, az iPhone 7 mondjuk lesz legalább 280 ezer, tehát lőjjük be a "6c"-t 230 ezer forint környékére - ez egy nagyon vad becslés, szóval majd ne kérjétek rajtunk számon, ha az Apple nagyon másképpen gondolja.

Specifikációt tekintve az A9+M9 kombó elég szolid értesülésnek tűnik, always on Siri és Apple Pay szintén várható. Továbbá 8 megapixeles hátsó, és 1,2 megapixeles elülső kameráról hallani - ami őszintén szólva, nekem picit csalódás lenne. Szín opciókat tekintve meglepetés talán nem várható, annál is inkább a tárhelyet tekintve! A beszállítói láncból származó hírmorzsák szerint csak 16 és 64 gigás változat lesz - persze aki Kínában jár, az ezt orvosolhatja idővel. Oh igen, a jack dugó kukába hajítása! Mivel ez egy "budget" darab, így ezen a változaton ez nem valószínű.

Mikor jön ki?

Az igazi millió dolláros kérdés! Mi is beszámoltunk már arról, miszerint ezerrel gyártják az "occó" verziót és már márciusban meg is vásárolhatjuk. Ez a forgatókönyv egyébként logikusabb annál, mint amilyennek elsőre tűnhet. Az 5c-t együtt indították egy prémium modellel, nem is lett nagy sikere - jóllehet ez egyedül nem fogható erre. Viszont szebben mutathatna idén, ha ősszel csak a két prémium modell érkezne (7 és a 7 Plus), márciusban pedig a "budget" verzió, ami így biztosan nem lopná el a prémium modellek elől a publicitást és a hype-ot. Ha bejönne ez a forgatókönyv, akkor a 6c elnevezés is valószínűbb lenne.

Végül, itt egy kis érdekesség. Állítólag a videón szereplő  "6c" készüléket egyenesen a kínai gyártósorról csenték el. Döntse el mindenki maga, mennyire tűnik valódinak:

Forrás: t3.com


Kommentek megjelenítése