Sencsenben hatvan dollárért 16 gigásból 128 gigás iPhone-t csinálnak

Tech Hírek   |   2016.02.05 - 17:05   |   Írta: Zoltan C   |   3617
05. feb Sencsenben hatvan dollárért 16 gigásból 128 gigás iPhone-t csinálnak

Kínában minden lehetséges.

Azt már régóta tudjuk, micsoda pénzeket akaszt le az Apple azzal az egyszerű, hogy nem bővíthetjük az iPhone belső tárhelyét - a különböző tárhelyméretű készülékek között pedig aránytalanul nagy árkülönbség van.

Sencsen az elektronikai ipar, tömegtermelés mekkája. Nem véletlenül itt nyitotta meg kapuit, amolyan kínai "startup"-ként a BeSound neű vállalkozás. Egy áruház alagsorában lévő kis üzletről van szó - amely semmiben sem különbözik bármelyik itthoni plázában megtalálható telefon tokos standtól - ahol minimális pénzért áthidalják nekünk a tárhely problémát. Hatvan dollárért egy 16-osból 128 gigás iPhone lesz - persze ezzel ugrott a jótállás is.

Természetesen létezik 32-es és 64 gigás opció is. Ugyanakkor, még kevés a "támogatott" modellek száma - legfőképpen pár éves készülékeket tudnak csak elvállalni. Például iPhone 6, első iPad Air.

Az egész procedúra nem több, mint fél óra. Ezalatt a dolgozó szétszed egy iPhone 6-ot, beteszi az új Toshiba egységet  - ők szállítják az Apple flash tárhelyeit. Amitől még menőbb az egész, hogy nem kell a régi memórián tárolt adatainkat féltenünk. Pillanatok alatt áttranszferálnak minden adatot a régiről az új tárhelyre.

Itt egy videó, hogyan is néz ki ez élőben:

 

Forrás: iphonehacks.com


Kommentek megjelenítése