Telefonhoz terítve

AlmaBlogger   |   2015.07.27 - 18:15   |   Írta: Pausch Rita   |   1842
27. júl Telefonhoz terítve

IKEA újdonság azoknak, akik szeretik, ha a telefon vacsorakor is kéznél van.

A nagy bútoráruházak közül az IKEA tűnik az egyetlennek, amelyik megértette, hogy a mobileszközök életünknek ugyanannyira elengedhetetlen kellékeivé váltak, mint a számítógépek.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a cég bútorokba építhető vezeték nélküli töltőket értékesít, amit immár Magyarországon is lehet kapni. Most pedig egy nagyon egyszerű, de mégis kitűnő ötlettel álltak elő, hogy egy nem túl illedelmes szokást élhetőbbé tegyenek.

Már a legtöbben nem akadnak ki azon, hogy sokan étkezésnél étteremben vagy otthon, kávézáskor kiteszik a telefont az asztalra. Persze van, akit ez továbbra is zavar és ez is megérthető, hiszen hogyan lehet másra úgy figyelni, ha közben a fél szemünk a telefonon.

Az IKEA szeptemberben dobja piacra az USA-ban a SNITTING elnevezésű kollekcióját. Ennek egyik darabja erre a problémára ad egy viszonylag baráti megoldást egy olyan tányéralátét formájában, amire egy zsebet varrtak okostelefonnak. A zsebben a telefon szépen elrejthető, vagyis nincs szem előtt, mégis megnyugtatóan ott van kéznél. Bejövő hívásnál az anyagon keresztül áttetszik a kijelző, így könnyen észrevehető még akkor is, ha lehalkítjuk a készüléket. A termék elnevezése „Logged out” vagyis „Kijelentkezve”, ami arra utal, hogy legalább étkezéskor tartsunk egy kis szünetet.

Arról egyelőre nincs információ, hogy hozzánk is megérkezik-e Magyarországra pont ez a darab.  Az amerikai IKEA oldal tanúsága szerint a SNITTING limitált kiadású, ezért kérdéses, hogy más országokban hol és mikor kerül bevezetésre. Ami az árát illeti, az USA-ban 2 dollárba kerül majd, ami teljesen az IKEA szokásos áraival van összhangban.     

Forrás: IKEA/SNITTING  


Kommentek megjelenítése