Jelenleg nincs Jailbreak az iOS7-re, de hiányzik ez ma valakinek?

AlmaBlogger   |   2013.11.21 - 07:49   |   Írta: H.A   |   933

Minden egyes új iOS operációs rendszer megjelenésénél automatikusan jön a kérdés, mikor érkezik meg hozzá a Jailbreak?

IMG 3445-1

Az utóbbi időben viszont úgy néz ki egyre inkább lelassul a megjelenés és folyamatosan csökken az érdeklődés is a telefon feltörése iránt.
Régen szinte minden iOS eszközöm Jailbreakelve volt, manapság viszont kevésbé látom értelmét. Az iOS7 megjelenése óta nekem nem igazán van szükségem semmire ami miatt fel kellene törnöm a telefont. Régen például nélkülözhetetlennek tartottam az SB Settings programot amire szükségem volt a minden napi használatban, aztán a módosított változatát végre az Alma beépített az iOS 7-be.

Kepernyofoto 2013-11-21 - 9.01.16

A történethez hozzá tartozik, hogy szerintem nagyon sokat köszönhetünk a Jailbreakes társadalomnak, ugyan is az Alma szépen lassan egyre több alkalmazást vett át a frissülő iOS rendszerekbe, ami előtte csak a telefon feltörésével volt elérhető. Talán ez is az oka annak, hogy egyre lassabban jön ki a Jailbreak a friss rendszerekhez és egyre nehezebb talán a Hackereknek is megoldani a telefon feltörését. Lehetséges, hogy hiányzik már a kihívás is a dologból, régen versenyeztek érte ki töri fel elsőnek az Apple telefonját, mostanra ez már a múlté. Geohot 2007-ben 17 évesen függetlenítette az első iPhone-t ami akkor óriási szenzáció volt, ugyan is az Apple-nek ezekben az időkben nem létezett független telefonja. A telefon Jilbreakelése nélkülözhetetlen volt a függetlenítéshez, ami fordítva nem igaz!

http://youtu.be/8CWDpBo2Cps

Egyébként az utolsó feltörhető szoftver verzió az iOS 6.1.2 volt. Bár az Apple nagyon sok jó dolgot belepakolt az iOS7-be azért jócskán akadna még mit átvenni a Jailbreakes társadalomtól. Ha van olyan alkalmazás ami nektek nagyon hiányzik és csak Jailbreakel elérhető írjátok meg nekünk!

 


Kommentek megjelenítése