HomeKit az Apple Otthon alkalmazás beállítása

Alkalmazások - Játékok   |   2020.01.31 - 20:15   |   Írta: H.A   |   2907
31. jan HomeKit az Apple Otthon alkalmazás beállítása

Sajnos az Apple HomeKit rendszere közel sem tökéletes, főleg a magyar Siri hiánya miatt. Ezért általában “félmagyarul” szoktuk használni a HomeKitet, mivel egyes szavakat könnyű kiejteni, megkérdezi Siritől, de nyilván szeretjük azt, ha egy-egy eszközt magyarul látunk a HomeKit alatt.

A HomeKit avagy az Otthon alkalmazás testreszabása

Ebben a cikkben a HomeKitet, pontosabban az Otthon alkalmazást fogjuk testreszabni. Hogyan jelenítsük meg szépen az adott eszközöket a kedvencekben, hogyan lássuk rögtön a hőmérsékletet, bekapcsolt konnektorokat, lámpákat és így tovább… Lássunk is neki!

Manapság már rengeteg HomeKites eszközt lehet vásárolni, ezek közül én világításra a Philips HUE-t használom, időjárásra a Netatmo-t, és különböző eszközök irányítására pedig okos HomeKites konnektorokat. Ezeken kívül vannak még olyan kiegészítők, amiket HomeBridge-dzsel használok, ami tulajdonképpen a HomeKit-képtelen ???? termékeket teszi HomeKit-képessé.

Amikor hozzáadunk egy HomeKites eszközt az otthonunkhoz, akkor az Otthon alkalmazásban felkínál néhány beállítást. Itt általában csak neveiket állítjuk be, pedig két nagyon fontos opciót is megtalálunk rögtön, de rohanjunk előre.

Lépjünk be az Otthon appba, majd készítsük el a lakásunkat

Itt érdemes angol neveket használni a Siri miatt. A hálószobát nem fogja érteni rendesen, tehát nevezzük el Bedroom-nak (például “Hey Siri, tell me the Bedroom temperature”), illetve érdemes készíteni egy Outside “szobát” is, amire a külső (lakáson kívüli) szenzorokat rakjuk, például kinti hőmérőt.

HomeKit szobák beállítása

Az Otthon alkalmazásban a középső fülön találjuk meg a szobákat, koppintsunk bal oldalt fent a 3 csíkra, majd a szobabeállításokra. Adjuk hozzá a szobákat és rendezzül őket kedvünk szerint.

HomeKit szenzorok hozzáadása a szobákhoz és a kedvencekhez

Egy szenzornak több beállítása is van. Az első a kedvencek. Ha ezt bekapcsoljuk az adott szenzornál, akkor az első fülön, amikor elindítjuk az Otthon alkalmazást, megjelenik az adott eszköz. Ez tulajdonképpen a gyors eléréshez van, de például nincs szükségünk itt minden szenzora. Így nézzük meg az egyes eszközöknél, mi az, ami kell a kedvencekbe, és mi az, ami nem.

HomeKit állapot és kedvencek

Ezután a második az Állapot menüpont, amikor felülre kerül a szenzor állapota. Ilyen a belső és külső hőmérséklet, az egyes konnektorok állapota, például hogy be van-e kapcsolva és így tovább… Érdemes ezt is testreszabni szenzoronként, mivel sokszor fontos lehet az Otthon alkalmazás indítása után ez az információ. Az első képen láthatjuk, hogy a beállítások után bal oldalt fent szépen kiírja az alkalmazás az egyes eszközök állapotát. Sajnos ha több eszközt zsúfolunk ide, akkor bizony random fogja kiírni azokat, ezt jobban is megoldhatná az Apple.

Értesítések az egyes eszközök állapotának változásairól

Nem minden esetben, de például egy redőny, roló felhúzásakor vagy HomeKites zár állapotának változásáról értesítést is kapunk. Ezt az Otthon alkalmazásban lévő első fülön a bal felső sarokban lévő házikóra koppintva tudjuk beállítani.

Otthon alkalmazás értesítések

A beállítások alatt görgessünk le, majd megtaláljuk az egyes szekciókat, azon belül pedig az értesítéseket, mint például túl magas a CO2 szint a szobában, vagy valaki kinyitott egy zárat.

Ezek voltak a HomeKit, avagy Otthon alkalmazás alapbeállításai, természetesen rengeteg apróság van még az egyes eszközök alatt, de otthononként eltérhet.
Okosotthon termékek vásárlása a HasznaltAlmán

Forrás: Szifon.com

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése