Egg!・Watchlabor

Alkalmazások - Játékok   |   2020.01.17 - 08:39   |   Írta: Ca$h   |   733
17. jan Egg!・Watchlabor

Ki emlékszik még a Tamagotchi-ra?

1996-ban a Bandai gondozásában megjent Tamagotchi az egész világot felforgatta, az ötlet zseniális volt, a hype körülötte kb. olyan mint nemrég a Pokémon GO esetében, valahogy a világ mindig is fogékony volt a japán őrültségekre. A kis szörnyek nevelgetése, gondozása, a róluk való napi szinten történő gondoskodás alapvető ösztöne az embernek, legyen fiatal, öreg, nő vagy férfi. Az Egg! is ezt a koncepciót hivatott meglovagolni, lássuk akkor hát milyen sikerrel.

A játék iPhone változata igencsak meggyőző, igaz rendkívül gyerekes és legfőképpen csak a tiniket fogja érdekelni a dolog, de akkor is cuki és magával ragadó. Rögtön az elején kapni fogunk egy átlagos fehér tojást és megtanítanak minket arra hogyan tudjuk boldoggá tenni. Alapvetően három dologra lesz szüksége; evés, játék és fürdetés majd ha minden megvan elküldhetjük pihenni. Betanítás alatt persze minden ingyenes lesz, megismerkedhetünk az alapvető mozdulatokkal amikkel meg tudjuk szelídíteni pici tojásunkat (ez most eléggé fura így leírva). Szóval ha például éhes akkor nem tudjuk csak úgy beletömni a szájába a kaját, előtte apró, lassú körkörös mozdulatokara lesz szükségünk, úgymond hagyjuk hogy megkívánja az ételt és csak ezután rakjuk a szájába. Amint megtörtént az evés, vagy amire éppen szüksége van, megkapjuk az adott pontokat érte. Van egy minimális határ ami alá nem érdemes menni, és persze van egy maximum is. Ha esetlegesen mindenből elértük a maximumot akkor el is lehet küldeni aludni.

   

Miután az első tojásunk kikelt és megkaptuk az első állatkánkat rá fogunk jönni, hogy ez is csak egy gyűjtögetős játék ahol az a cél hogy mindenféle tojásból kiszedjük az összes lehetséges lényt. Mondanom sem kell hogy ehhez rendkívül sok időre lesz szükségünk. Főleg hogy az első ingyenes tojás után már minden pénzbe fog kerülni, ekkor mélyedhetünk komolyabban bele a játékmenetbe. Egyrészt látni fogjuk, hogy a tojásunk egészen pontosan tudja mindig mit szeretne, ilyenkor eldönthetjük hogy megadjuk neki amire vágyik, vagy csak egy sima söprő mozdulattal elhessegetjük szíve vágyát és „azt majd én tudom” alapon adjuk neki ami nekünk tetszik. Persze ha van rá elég pénzünk érdemes megadni neki mindent, akár egy igazi gyereknek. Kedvünkre tudjuk egyébként öltöztetni is, ettől még boldogabb lesz, illetve elképesztő mennyiségű szórakoztatási forrás lesz a játékban, legyen itt szó könyv olvasásról vagy egyéb mini árkád játékokról.

Sajnálatos módon az Egg! Apple Watch változata botrányosan pocsék, igazából játéknak se hívnám, mert csak egy kiegészítése a telefonos változatnak, ha éppen nem elérhető a mobilunk akkor óráról bármikor el tudjuk érni a négy alapfunkciót: játék, alvás, evés, fürdetést mindezt a lehető legdrágábban, szóval csak azok fogják kihasználni (ha fogják egyáltalán) a Watchos funkciót akiknek van bőven mit a kenyérbe aprítani. Tekintettel arra hogy ez itt a Watchlabor, kénytelen vagyok lepontozni az alapvetően jó kis játékot, mert ez a része botrányos a játéknak. Amúgy is állandóan arra csábítgatnak, hogy költekezzünk, amikkel maximum csak a tinilányokat sikerül majd megszédíteni. Ha már költeni akarunk egy játékra az biztosan nem ez lesz az!

Szerintünk: 2/5

 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése