Bubblegum Hero・Watchlabor

Alkalmazások - Játékok   |   2019.03.29 - 12:49   |   Írta: Ca$h   |   1196
29. márc Bubblegum Hero・Watchlabor

Na ki szereti a rágógumit?

Jobb később mint soha alapon mi is végre felfedeztük az Apple Watchon játszható játékok listáját, ami valljuk be egyelőre még nem túl nagy, de az első benyomás igencsak jóra sikeredett (lásd: Micropolis). Lássuk akkor a következő darabot, aminek a fő témája a rágógumibubi fújás lesz. Ugorjunk is akkor egy fejest a dologba!

A Bubblegum Hero, ahogy az előre várható volt nem egy túlbonyolított játék. Alapvetően itt is az a helyzet, mint a Micropolisnál, hogy a fő játékot iPhone-on kezdjük el, lesznek olyan dolgok amik csak ott fognak működni, ha pedig beleszerettünk az alapvető játékmechanikába, akkor folytathatjuk bármikor a fujogatást Apple Watchon.

Szóval akkor miről is van szó? Adott lesz egy kezdő karakterünk, aki egy baseball sapkás suhanc és természetesen az utca lesz a helyszín, ahol a rágóval játszadozik. A célunk az lesz, hogy minél több bubit fújjunk a rágónkkal, ezt úgy tehetjük meg, hogy megérintjük a képernyőt ezzel elindul a fújás és amikor elengedjük már jöhet is a következő bubi. Segítségül adott lesz egy külső és egy belső szaggatott vonallal jelzett karika, amik minél több bubit fujtunk annál trükkösebben és kiszámíthatatlanabbul mozognak és zoomolnak ki-be. Ha a bubink a kettő vonal között van akkor tovább folytathatjuk a fújogatást, ha pedig kiérünk a külső karikából a rágónk kipukkan, megkapjuk a pontszámot az érte járó aranyat és minden mehet máris elölről.

     

Hogy egy kicsivel izgalmasabb legyen a játék, mindig kapni fogunk egy küldetést ami gyakorlatilag egy kihívás (challenge) akar lenni, ezt teljesítve extra aranyat kaphatunk, figyeljünk viszont arra, hogy a követelmény mindig meglegyen ami általában egy karakter és egy rágógumi típus. Ugyanis lesznek a játékban gyűjtögetni valók is, lesznek különböző helyszínek, az első ilyen az utca, a második az étterem, és minden helyszínen lesznek emberek akiket megvehetünk illetve rágógumi automaták, ahol aranyért sorsolhatunk magunknak egy újabb fajta rágcsát. Ezeknek lesznek képességeik, amik színben, ízben és statisztikai adatok szerint (extra pont, sebesség, perfekció, távolság és végül pénz) különböznek egymástól. Van egy dolog ami ugyancsak iPhone-on működik sajnos, ez a tökéletes bubi (perfect), a kettő karika között lesz egy változó vastagságú harmadik, sárgával kihúzott karika is, ha ezt eltaláljuk fújunk tökéletes bubit, ha egymás után több ilyet sikerül csinálnunk, akkor szorzót kapunk amivel igencsak komolyan fel tudjuk pörgetni a kapott pontszámunkat. Az izgő-mozgó, zoomolgató karikák miatt viszont nagyon nehéz dolgunk lesz, persze gyakorlat teszi a mestert.

Apple Watchon sajnos se perfect karika nincsen, se gyűjtögetni valók, se küldetések, gyakorlatilag semmi mást nem tehetünk csak a bubikat fújogatjuk, ami sajnos nagyon sokat elvesz a játék Apple Watchon játszható értékéből. Míg iPhone-on egy nagyon kellemes kis időcsapó játék lett a Bubblegum Heroes addig sajnos kedvenc óránkon szinte biztos hogy csak pár meccs erejéig fogjuk elővenni, esetlegesen akkor ha éppen szorulásunk van és nem vittük magunkkal telefont. Ilyen esetekre egyébként érdemes pár játékot megtartani az óránkon. Vészhelyzetre esetlegesen jó lehet, másra nem nagyon, kipróbálni viszont azért érdemes.

Szerintünk: 2/5

 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése