Az Apple és a Valve közösen dolgozhat a Steam Link iOS applikáció megalkotásán

Alkalmazások - Játékok   |   2018.05.27 - 15:56   |   Írta: Máté Gergő   |   2505
27. máj Az Apple és a Valve közösen dolgozhat a Steam Link iOS applikáció megalkotásán

Az Apple a héten visszautasította a Steam Link iOS applikáció megjelenését. Phil Schiller alelnök a helyzet megoldására törekszik.

Az elsőként a Redditen megjelent üzenet szerint Schiller és az Apple számára fontos, hogy nagyszerű játékok kerüljenek az App Store áruház kínálatába, és a vállalat szeretné, hogy a Valve játékai és szolgáltatásai elérhetőek legyenek iOS-en és Apple TV-n. Sajnos azonban az App Store ellenőrző csapata úgy határozott, hogy a Steam Link applikáció több pontban is megsértette a szabályzatot a felhasználók által készített tartalmakkal és néhány egyéb tartalommal kapcsolatos kódot illetően.

Schiller szerint az Apple megvitatta ezeket a kérdéseket a Valve munkatársaival, és úgy határoztak, hogy együtt fogják befejezni a Steam Link applikáció kiadását. Az almás vállalat tehát aktívan részt vesz a folyamatban, így biztosítva, hogy a Valve applikációja biztosan megfeleljen az App Store kritériumainak. Mindehhez persze hozzájárult a felhasználók részéről érkező nyomás is: egy igen jelentős tábor állt ki a Valve applikációja mellett, és a Change.org-on benyújtottak egy ezzel kapcsolatos petíciót is.

A Steam Link applikáció jövője még mindig kissé zavaros, de jó jel, hogy  az Apple részéről is komolyan veszik a felhasználók igényeit, és segítik a Valve csapatát.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése