Pixel Craft・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2017.03.01 - 11:25   |   Írta: Ca$h   |   1645
01. márc Pixel Craft・Ismerkedő

Egy kis retro shooter esetleg, 10 deka, maradhat?!?

A Pixel Craft pontosan az, aminek elsőre látszik, egy jó öreg, retro bullethell lövölde, aminek a grafikája pixeles és a zenéje röcögősen négy hangcsatornás. Viszont piszkosul élvezetes anyag, lehet csak nekem, aki a játéktermekben nőttem fel egy maroknyi húszassal a kezemben.

Manapság, aminek Craft van a címében, azzal a készítők tudatalatt a Minecraftra akarnak utalni, a rajongók felkapják a tekintetüket és már „rohannak” is megvenni a cuccot. Szerencsére ez a játék ingyenes, és még reklámokkal sem zaklatnak minket 2 percenként. Csupán akkor kell megnéznünk egyet, ha folytatni szeretnénk egy vesztett meccset, illetve akkor, ha háromszor egymás után lehalunk, de ezeket hamar túl is lehet nyomni.

A Pixel Craft, ahogyan korábban írtam, klasszikus bullethell, tehát lesz egy űrhajó, ami csak úgy szórja magából a lövedékeket, ráadásul mindezt magától teszi, szóval nekünk csak a képernyő alján lavírozva (nehogy az ujjunk eltakarja a képernyőt) kell irányítani a hajót, osztani az észt, takarítani a képernyőt. Mindeközben pontokat kell felszedegetni, egy csík felül mutatja a következő szorzóhoz vezető utat, illetve időnként szárnyas powerupokkal is találkozunk, amik nagymértékben meg fogják könnyíteni a dolgunkat, de sajnos csak pár másodperc erejéig.

A játék nem szórakozik, összesen három életünk lesz, ha ezek elfogynak, kezdődhet minden elölről. Időnként kapni fogunk egy mega atombombát, aminek a jele a képernyő bal oldalán van (bal kezesek hátrányban), ezzel csodaszépen le tudjuk takarítani az egész pályát. A menetbe hamar bele lehet jönni, a tanulási görbe rövid, de maga a játék azért rendesen le tudja izzasztani az embert, ezzel a retro hároméletes feelinggel. A stílus rajongóinak érdemes kipróbálni.

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése