Plantera・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2017.01.27 - 10:03   |   Írta: Ca$h   |   1554
27. jan Plantera・Ismerkedő

Újra itt a péntek és mi megint egy csemegével szolgálunk nektek.

Bár a Plantera hangzásra nagyon hasonlít a Panterához, garantálom hogy ebben a játékban semmi hasonlóval nem lesz dolgunk. A Plantera egy szójáték, ami tökéletesen tükrözni a kettő legfontosabb dolgot, ami a játékra jellemző: ez pedig a föld és az ültetés.

Nagyon szeretem azokat a játékokat, ahol nem akarnak minket fél órán keresztül és tizenkétezer karakter olvasásával megtanítani játszani, hanem amolyan old school-szerűen nekünk kell rájönni mi a teendő. A Plantera pontosan ilyen, a játék rögtön belecsap a lecsóba, egy szép kis mezőt látunk, rajta egy álló nyünyükével és azt sem tudjuk, mit kell csinálni. Aztán rájövünk, hogy az alsó menüt felnyitva, le tudunk rakni a mezőre egy kis hajtás répát. A répa elkezd nőni, nyünyüke odamegy, felszedi és kapunk érte némi aranyat. Aztán rájövünk arra, hogy mi is fel tudjuk szedni a répát – ekkor kezdődik a „klikkelés” ezzel segítve a kis lényünknek.

Ahogy telik múlik az idő – közben eszméletlen dallamos és hangulatos muzsika szól –, szépen beletanulunk mindenbe. Rájövünk, hogyan ültethetünk gyümölcsbokrokat, sőt fákat is, majd egyre több nyünyüke lesz, aki segít nekünk. Ahogy nő a kert, megjelennek persze a kártevők is, olyanok, mint vakondok, nyuszik, madarak, rókák. Rájuk mindig figyelni kell és rátapizva elüldözni őket egy rövid időre. Majd lehetőségünk lesz bővíteni a kertet, madárijeszőt venni, esetlegesen kutyust is – őt már sajnos valódi pénzért – lehetnek majd haszonállataink is, nem csak gyümölcsök stb.

A Plantera egy rendkívül hangulatos, ötletes, egyszerűsége ellenére minőségi kis klikker. Hibátlanul játszható ráköltés nélkül is, nem erőszakolnak meg minket reklámokkal, csak ha valami extra dolgot szeretnénk ingyen venni. Ha akarunk, költhetünk is rá, de semmi nem kerül olyan sokba, nagyon jól el lehet ütni vele az időt, a nyünyükék egyébként dolgoznak akkor is, ha mi nem vagyunk a közelben, persze csak korlátozott ideig. Mindenképpen érdemes kipróbálni a stílus kedvelőinek, de főleg azoknak, akik még nem találkoztak hasonlóval, mert az ő szívüket azonnal el fogja rabolni a játék.

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.

MentésMentés


Kommentek megjelenítése