Arcane Dragons ・Tesztlabor

Alkalmazások - Játékok   |   2016.12.26 - 13:36   |   Írta: Ca$h   |   2444
26. dec Arcane Dragons ・Tesztlabor

Karácsony van, de a Tesztlaborban nincsen megállás, menni kell tovább…

Az Arcane Dragonsről az első kettő benyomásunk a következő volt. Először is, ha nem figyelünk oda, pillanatok alatt lekap a netről pár száz mega frissítést, ez a jó szokása kb. minden nap meg fog maradni, szóval érdemes a napot úgy kezdeni, hogy frissítjük a játékot és csak utána indulunk a dolgunkra. El nem tudom képzelni mit kell ennyit frissíteni egy játékon, de mivel megteszik, ezért fel kell rá készülni. A második fontos dolog, a már-már klasszikusnak számító, teljes mértékig érdektelen sztori. Bevallom ilyenkor már magamban keresem a hibát, én próbálkozom higgyétek el! Lehet, ha adnék a játékoknak még pár óra esélyt, más lenne az összkép, de ha az ember ilyen sok játékot tesztelt akkor bizony, ha van sztori, ha jó a történet annak az első tizenöt percben ki kell derülnie. Különben túl lesz nyomva, nem törődve azzal, hogy lehet fél óra múlva már jó lenne. Kevés az idő, haladni kell. Nálam, ha egy történet nem fog meg már az első pár percben, akkor kapásból mínusz ponttal indul a játék.

Oké, megemésztettük, hogy ezúttal sem fogunk sztorizgatni és, hogy nem maradt egy mega mobilnetünk sem. Rendben van, lássuk akkor a többi dolgot! Az Arcane Dragons egy akció RPG játék, hihetetlenül aranyos japán anime grafikával, tartalmas tárgy menedzsmenttel, sok-sok tartalommal, röviden fogalmazva rendkívül szórakoztató egy játék. Rögtön az elején ki kell választanunk, hogy a közelharcban mesteri harcossal akarunk-e lenni, vagy a távolsági hadviselés királyaival, akik a mágus és az íjász csajszika lesznek. A későbbiek során megtehetjük azt, hogy mind a három karit unlockoljuk és akkor mindegyikőjükkel lehet nyomulni külön-külön.

A szintlépés magától fog megtörténni, a skilleket viszont nekünk kell beosztani. Lesznek aktív és passzív skillek, jó sok ráadásul. Az aktívakból sajnos egyszerre csak négyet tudunk használni, szóval jól gondoljuk át, hogy mikre van szükségünk egy-egy küldetés alatt. Számtalan világgal fogunk találkozni, ezek a világok több, kisebb pályára lesznek felosztva, amiknek a végén egy hatalmas boss fight vár majd ránk. Észre fogjuk venni, hogy a játék egy idő után megáll, szinte lepattanunk az ellenfelekről, mint a gumilabda. Na, ilyenkor lép be a képbe a végtelen grindolás, amire még egy automata gombot is kapni fogunk. Ilyenkor emberünk újra és újra nekifut a pályának, meg sem áll, csak ha elfogyott a stamina vagy, ha éppenséggel mi állítjuk meg.

Karaktergyúrásra egyébként még számtalan másik lehetőségünk is lesz. Egyrészt ott lesznek a speciális katakombák, ahol kifejezetten nyersanyag specifikus támadásokat vihetünk végbe, vagy ott lesznek az extra katakombák, ahol az epikus boss fightokat ismételgethetjük kedvünre. Illetve, itt található meg az Aréna is ahol más játékosokkal szálhatunk csatába. Természetesen itt is az lenne a cél, hogy emberünk minél erősebb, átgondoltabb és legyőzhetetlen legyen, ehhez elengedhetetlenül fontosak lesznek a különböző ritkaságban jelentkező felszerelések.

A cuccaink gyúrására itt is számtalan módszer áll majd a rendelkezésünkre. Egyrészt ugye lesznek az alapfelszerelések, amiket magunkra tudunk aggatni, aztán lesznek a sub-felszerelések amikből további pár darabot magunkra tudunk tenni, ezek bármilyen ruhadarabok lehetnek, de a statisztikánkhoz csak 10%-ot fognak hozzátenni. Végül pedig ott lesznek azok a ruhadarabok (set item), amik a külső megjelenésünkön fognak változtatni.

Végül pedig térjünk rá akkor a fejlesztésre! Egyrészt ott lesz az Enchant, amivel erősebbé tudjuk tenni a cuccokat, aztán ott lesz a Rank Up, amivel a csillagok számát növelhetjük. Minél magasabb a csillagszám, annál magasabb a statisztikája egy-egy cuccnak. Aztán ott lesz az Evolve, amivel természetesen ritkasági szintet tudunk lépni velük. Végül pedig lehetőségünk lesz rúnákat alkalmazni, amik további képességeket fognak adni a cuccainknak, de nem minden felszerelésbe lehet rúnát tenni.

Az Arcane Dragons egy igazán jó kis játék, a legjobban talán az irányításban jeleskedik, illetve a grafikája is nagyon egyedinek számít a mai piacon. A sztori sajnos lapos, illetve a végtelen grindolásba könnyen bele lehet fáradni, nehéz megtalálni azt a bizonyos pluszt, ami miatt az embereket nem fogja zavarni ez a dolog. A Diablo képes rá, a Destiny képes rá és még számtalan játéknál sikerült ezt megtalálni, az Arcane Dragons nem elég nagy cím ahhoz, hogy erre képes legyen. Egy próbát tenni vele azért mindenképpen érdemes, sosem lehet tudni, hogy neked kedves olvasó, mi lesz éppenséggel az év legnagyobb meglepetése.

Szerintünk: 7/10

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése