A Super Mario Run óriási durranás lehet

Alkalmazások - Játékok   |   2016.12.18 - 23:42   |   Írta: Pausch Rita   |   4207
18. dec A Super Mario Run óriási durranás lehet

Az előrejelzések nagyon kecsegtetők, csak úgy, mint a sikeres start. De vajon nem túl drága ez a játék?

Az olasz csőszerelő nem mai darab. Bár akkor még Jumpman néven futott, de a karakter gyökerei egészen 1981-ig nyúlnak vissza. A figura azóta ugrál kitartóan ilyen, vagy olyan felületeken (a klasszikus Nintendo videójátéktól, a Gameboyon át a Wii konzolokig) és december 15-től már az iPhone kijelzőjén is.

A Pokémon GO rekordjai után akár kétes is lehetne a sikere egy ilyen régi, klasszikus bizonyos szintű remake-jének. Ám az elemzők mégis meggyőződéssel állítják, hogy a játék hatalmas durranás lesz, nagyobb a Pokémon GO-nál.

A SensorTower december 8-ai előrejelzése alapján Mario a letöltések számában már az első hónapban ráver a pokémonokra a játék cseppet sem szolid ára ellenére is. Az előrejelzés szerint 71 millió dollár bruttó bevétel várható a játékból az első hónapban. Bár ez utóbbi valóban elgondolkodtatja az elemzőket, azt ugyanis nem veszik biztosra, hogy a játékosok nagy része ki fogja fizetni a 9,99 eurós (vagy dolláros) árat a teljes verziós hozzáférésért. Ezért látható az alábbi ábrán, hogy a jósolt sokkal több letöltés ellenére a bevétel alulmúlja a Pokémon GO-t. Abban viszont megingathatatlanok, hogy az ingyenesen elérhető, limitált, alap verzióra rengetegen lesznek kíváncsiak.

Az elemzőcég nem tévedett! Nem egészen 12 órával, hogy a Nintendo bevezette üdvöskéjét az Apple világba, az app azonnal az USA toplista élére került a legnépszerűbb ingyenes alkalmazás és a legvásároltabb applikáció, vagy magyarul a „Sikerlista” kategóriában is.

Jelenleg ezen sorok írásakor a magyar áruházban is ugyanez tapasztalható, mind az ingyenes, mind pedig a sikerlista éléről a bajszos, olasz csőszerelő figyel és várja, hogy letöltse a nagyérdemű.

 Ám a nagy érdeklődés ellenére egyelőre a játék összesen két csillagos értékeléssel „büszkélkedhet”, amit a felhasználók kommentjei alapján az ára indokol. Az elemzőknek tehát újból csak igaza van. Nagyon sokan találják teljesen irracionálisan drágának és felháborítónak, hogy ennyi pénzt kérnek a játékért. Az elégedetlenségüknek többen is a pontozással adnak hangot és ez immár látszik is az értékelésen.

A játékot erről a linkről tölthetitek le: Super Mario Run.  

Forrás: Statista, Apple, AppleInsider

Kapcsolódó cikk:
Super Mario Run・Tesztlabor
Super Mario Run・Ismerkedő
Megérkezett a Super Mario Run!



Kommentek megjelenítése